Welkom bij KNHS Endurancevereniging

Endurance team wint brons op WK

wk samorin_2

Het Nederlandse enduranceteam heeft op het wereldkampioenschap in Samorin (Slowakije) de bronzen medaille gewonnen. Vorig jaar behaalde het team op dezelfde plek ook al het brons op het Europees Kampioenschap. De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Joyce van den Berg die met Rouchka da Luck op een knappe zevende plaats eindigde. De wedstrijd werd net als bij het EK YR twee weken geleden gedomineerd door Spaanse combinaties.

Joyce van den Berg voltooide de 160 kilometer in 7.29.29 uur met een gemiddelde snelheid van 21.358 km/u. Iris van der Horst met Benthe werd 21e ((19.677 km/u) en Melisa Huisman met Kaïn 22e ((19.676 km/u). Carmen Theunissen-Römer kon met Priam des Rochs de wedstrijd helaas niet voltooien.

Spanje won individueel en als team de wereldtitel, het teamzilver ging naar Frankrijk.

Uitslagen teams

Eindklassement individueel:
eerste plaats: Punti Dachs Jaume – 6:46:42 (Spanje);
tweede plaats: Luque Moral Alex – 6:47:32 (Spanje);
derde plaats: Al Khalifa HH SH Nasser – 6:49:47 (Bahrein).

Uitslagen individueel

welkom lid

endurancejeugd 226px

KEVledenvoordeel

Sponsors

PAVO
Uw partner voor het voeren, verzorgen en houden van paarden.

Interessante artikelen

Pavo voedingswijzer

welkom lid

KNHS Endurancevereniging

De hoofdzaak van endurance is het zo snel mogelijk afleggen van een uitgezet parcours, dat in afstand varieert van 25 tot 160 km. Niet alleen de tijd, waarin het parcours wordt afgelegd is belangrijk, maar ook de conditie van het paard bij de veterinaire controles. Daarom geldt in de endurance "To Finish is To Win". Endurance is een hippische discipline, waar hoge prestaties door paard en ruiter moeten worden geleverd en zowel het paard als de ruiter terdege getraind moeten zijn. In aangespannen vorm heet deze wedstrijdsport mendurance. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden voor een geslaagde combinatie tijdens de wedstrijden, die plaatsvinden in de mooiste gebieden van Nederland. De KNHS Endurancevereniging is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Wie is er online

We hebben 82 gasten en geen leden online