Wedstrijdkalender endurance en mendurance 2010 bekend

De wedstrijdkalenders Endurance en Mendurance voor seizoen 2010 zijn bekend. Je kunt vanaf nu de kalenders bekijken in de Algemene Wedstrijdkalender op http://www.knhs.nl/ (zoeken op 1-jan t/m 31-dec-2010 en discipline Endurance (ook voor Mendurance)).

Komend seizoen zullen er 18 Endurance en 8 Mendurance wedstrijden georganiseerd worden.
Voor het eerst zal het in 2010 zelfs voorkomen dat in één weekend twee wedstrijden endurance worden georganiseerd. Dit is in overeenstemming met beide organisaties. In theorie moet het volgens alle partijen kunnen, de praktijk zal uitwijzen of het ook werkelijk te realiseren is.

We hebben wel een kalender vastgesteld met mogelijk nog een paar opkomende wijzigingen. Dat kan ik wel even toelichten:

Endurance:
- Het is nog niet bekend of de Fasna Trail in 2010 doorgang zal vinden, als dit wel gaat gebeuren zal deze zijn op 25 t/m 27 juni 2010. Internationale wedstrijden gaan altijd voor nationale wedstrijden en daarom zal Laag Soeren dan geen andere keuze hebben dan te verplaatsen naar een andere datum. De opties zijn dan voor Laag Soeren 3-juli of 4-september.
- Ginkelse Heide (Otterlo) denk in dat geval met hun mee en heeft aangegeven dat:
Als Laag Soeren naar 3-juli gaat, Otterlo naar 11-september gaat en
als Laag Soeren naar 4-september gaat, Otterlo naar 18-september gaat. (voor een betere verdeling van de kalender)
- Deze verschuivingen zullen dus alleen plaatsvinden als de Fasna Trail doorgaat, anders blijven beide wedstrijd op de datum zoals ze nu op de kalender staan.
- Zodra er meer bekend is zal e.e.a uiteraard in de KNHS Wedstrijdkalender gepubliceerd worden!

Mendurance:
- de organisatie van de Mendurance in Etten-Leur heeft aangegeven dat het serieus in overweging wordt genomen om de wedstrijd 1 week later te laten verrijden. E.e.a eveneens voor een betere verdeling van de kalender.