Wijzigingen reglement 2017

In 2016 is het gehele Wedstrijdreglement Endurance herschreven. Er is kritisch gekeken naar de nut en noodzaak van de bestaande regels en de knelpunten die uit het veld naar voren zijn gekomen zijn bekeken. Het reglement is anders ingedeeld, overbodige bepalingen zijn geschrapt, begrippen zijn omschreven en het reglement is leesbaarder geworden. Het wedstrijdreglement Endurance 2017 gaat in op 1 maart 2017.

Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Definities
De definitie van een afkeuring om veterinaire redenen en metabole redenen zijn opgenomen in het reglement. Daarnaast zijn een aantal andere definities opgenomen om onduidelijkheid weg te nemen.

Afkeuring om veterinaire redenen:
één of meerdere parameters tijdens de veterinaire keuring geven aan dat het paard niet ‘fit to continue’ is. Dit heeft altijd uitsluiting tot gevolg. Indien de reden ernstig wordt ingeschat vindt tevens diskwalificatie plaats.
Afkeuring om metabole redenen: één of meerdere parameters tijdens de veterinaire keuring geven aan dat de fysiologische processen ten behoeve van handhaving van de normale lichaamsfuncties niet meer naar behoren plaatsvinden. Dit heeft altijd diskwalificatie tot gevolg.

Het verschil tussen beiden zit met name in de ernst van de afkeuring, metabole redenen heeft diskwalificatie tot gevolg, in verband met paardenwelzijn.

Lees meer: Wijzigingen reglement...

Gewijzigde wedstrijdkalender 2017

Er hebben wat kleine wijzigingen plaatsgevonden op de voorlopige wedstrijdkalender 2017. Toegevoegd zijn de afstanden van de wedstrijden in Teteringen en Zeewolde. Daarnaast heeft de organisatie van de wedstrijden in Kootwijkerbroek en Ermelo besloten om de wedstrijd in Kootwijkerbroek dit jaar maar één keer te organiseren. Op 26 maart organiseren zij nu de wedstrijd in Ermelo, om deze wedstrijd niet van de kalender te laten verdwijnen. Hopelijk mogen wij binnenkort ook meer nieuws vernemen over de wedstrijd in Elten, zodat echt begonnen kan worden met alle voorbereidingen en voorpret. Wij wensen alle organisatoren alvast veel succes toe!

gewijzigde wedstrijdkalender 2017

Voorlopige wedstrijdkalender 2017

Gisteren is op de ALV gesproken over de wedstrijdkalender 2017. Met trots presenteren wij jullie hierbij de voorlopige wedstrijdkalender.
Er zal zeker nog het een en ander wijzigen aan afstanden en dergelijke, maar in hoofdlijnen veranderd er niet veel meer.
Heel veel plezier met plannen! 

Voorlopige wedstrijdkalender 2017

Nieuw Nederlandstalig enduranceboek

enduranceboek esther

De ervaren enduranceruiter en veelzijdig ’paardenmens’ Esther Groen heeft een enduranceboek geschreven met de titel "Endurance, stap voor stap".

Lees meer: Nieuw Nederlandstalig...