Frans Arts treedt terug als teamveterinair

frans 1345

De KNHS heeft vandaag bekend gemaakt dat Frans Arts terugtreedt als teamveterinair endurance. "Zijn drukke internationale werkzaamheden op FEI wedstrijden zijn hiervoor de belangrijkste reden", wordt geschreven in een persbericht.

Frans Arts is zowel nationaal als internationaal nauw betrokken bij de ontwikkeling van de endurancesport. Sinds begin 2012 heeft hij zijn drukke werkzaamheden op internationale evenementen gecombineerd met zijn taken als teamdierenarts voor de Nederlandse Endurance. In deze jaren groeiden de successen van de Nederlandse enduranceruiters gestaag op de Europese en Wereldkampioenschappen naar de fraaie zilveren medaille van Marijke Visser op de WEG eerder dit jaar.

Frans is een belangrijke steun voor de KNHS in de ‘strijd’ voor faire endurancesport. Hij gaf de KNHS veel input om bij de FEI te strijden voor eerlijke trainingsmethoden, eerlijke strijd (zonder verboden medicatie) en eerlijke omgang met FEI-officials.

Arts blijft (FEI-)veterinair en zal in die hoedanigheid nog vaak actief zijn op endurancewedstrijden.

Bron: KNHS