Try-out para-endurance in Teteringen

Op zaterdag 23 mei heeft Endurance Surae in Teteringen (bij Breda) de primeur van para-endurance in Nederland. Deze rubriek zal enkel plaatsvinden in de klasse 1 kort/impulsklasse en kent twee afstanden: 12 en circa 22 kilometer.

Para-endurance wordt verreden als onderdeel van het complete vraagprogramma voor klasse 1, 2 en 3. 

Kun je normaliter vanwege je beperking niet deelnemen aan reguliere endurancewedstrijden, rij je graag buiten en is je paard goed fit, dan is dit je kans.

Om je in te kunnen schrijven voor deze pilot-rubriek moet je, naast een redelijke rijervaring, tenminste aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je handicap mag vanwege veiligheidseisen (omdat we niet zoals bij para-dressuur in de piste rijden, maar in openbaar gebied) nietzódanig zijn dat je niet meer zelfstandig op je paard kunt zitten (m.a.w. je mag niet vastgestrapt zijn aan je zadel).
  • Hulpmiddelen zoals braces (aan je lichaam) zijn wel toegestaan
  • Hulpmiddelen aan je harnachement zijn in overleg met de jury en uiteraard alleen indien noodzakelijk toegestaan (denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale lus aan je teugel o.i.d)
  • Je mag indien noodzakelijk met een langere zweep rijden
  • Je rijdt met een buddy (ook te paard), die de hele rit bij jou blijft. Je dient zelf zorg te dragen voor een buddy.
  • Je moet lid zijn/worden van de KNHS

Wil je meer informatie, of wil je je graag inschrijven voor deze try-out?
Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard is het meerijden tijdens deze rubriek geheel voor eigen risico.