Nieuw Nederlandstalig enduranceboek

enduranceboek esther

De ervaren enduranceruiter en veelzijdig ’paardenmens’ Esther Groen heeft een enduranceboek geschreven met de titel "Endurance, stap voor stap".

Ze verzamelt al jaren achtergrondinformatie over paarden, paardrijden, paardenfysiologie, paardenpsychologie en de diverse takken van paardensport.
Ze geeft persoonlijk advies, verkoopt producten, heeft een kleinschalige fokkerij, doet endurancewedstrijdsport met verschillende paarden en geeft begeleiding en les aan ruiters.
Zelf schrijft ze: "Omdat er veel mensen beginnen met endurance en veel mensen dusdanig het virus te pakken krijgen dat dat smaakt naar meer is er grote vraag naar informatie over de sport.
Lessen en clinics zijn natuurlijk heel mooi, maar van korte duur. Een boek kan je telkens weer even oppakken als je iets even niet weet of een ervaring van iemand wil lezen. Het boek is geschreven voor alle niveau's binnen de endurance tot de subtop. Dus door alle klasse heen kan je weer even terug kijken of er nog nuttige nieuwe informatie voor je te vinden is.

Te koop via de website van Esther voor 22,50 euro (exclusief verzendkosten).