Bijeenkomst youngsters "smaakt naar meer"

De eerste trainingsdag van de Endurance youngsters zondag 7 maart was een succes en als ik al de berichten zo hoor: "Het smaakt naar meer". Ruiters met hun ouders en grooms kwamen zondag 7 maart, vanuit het hele land richting Enschede voor de 1e trainingsdag van de Endurance youngsters.
De eerste 'teams' arriveerden al zaterdagavond.
's morgens hebben alle 13 ruiters dressuurles gehad in groepjes, van  Yara, Caro en Geert Jan. Hierbij hebben ze ook huiswerk meegekregen. Eric, Anita en ik waren aanwezig om vragen te beantwoorden, daar is ook veel gebruik van gemaakt. Na de gezamenlijke lunch kwam Danielle Laarhoven, dierfysio en van het A kader, met een lezing over spieren, gewrichten, warming up, cooling down. Een leerzame les gaf ook dr. Ben Horsmans, team veterinair, over het voorbrengen van de paarden.
De hele middag werd buiten doorgebracht. Dr. Ben Horsmans , team veterinair A kader, gaf duidelijke praktische aanwijzingen en stelde de vragen die je ook tijdens in het voorbrengen van de paarden kunt verwachten. De ruiters grooms werden voorbereid op een keuring gelijk aan een CEI wedstrijd.De paarden werden ook onderworpen aan keuring en bij problemen  werd er advies gegeven voor een oplossing.
Danielle Laarhoven onderwierp de paarden aan fysiotherapie en haalde de duidelijke zwakke plekken eruit. Er werden aanwijzingen gegeven voor oefeningen om thuis mee te trainen. Op deze manier kreeg ieder een beter inzicht op hun paard en de mogelijkheden.
Het is een leuke gemotiveerde goede groep van jonge ruiters, ouders en grooms die alle adviezen ter harte namen en waardeerde de inzet van de professionals.  Er is kennisgemaakt en ervaringen uitgewisseld. Iedereen ging moe, voldaan en zin in het seizoen naar huis.

We kijken uit naar de volgende training op 25 april.

welkom lid