Endurance Youngsters klaar voor 2011

Vorig jaar hebben de familie Lamsma, de familie  de Boer en de KNHS Endurancevereniging samen de ‘Endurance Youngsters’ opgezet. En met succes! 2010 bleek een uiterst goed jaar voor de jonge ruiters die zich bij dit team aansloten. Zo hebben drie ruiters vorig jaar hun eerste CEI gereden. En ook de nationale ruiters hebben een enorme ontwikkeling ondergaan.

Aan deze ontwikkeling ligt een zeer sterk begeleidingsteam ten grondslag. Naast de begeleiding van de families zelf, hebben de ruiters en grooms ook veel geleerd van Dr. Ben Horsmans, hoefsmid Onno Grund en fysiotherapeute Daniëlle Laarhoven. De ruiters en grooms namen de kennis van deze mensen gretig aan en we zijn allen beslist deze stijgende lijn in 2011 voort te zetten.

Winterswijk
Zondag 13 februari is de eerste bijeenkomst van het nieuwe  jaar georganiseerd. Deze keer kwamen de ruiters en grooms naar Winterswijk, hier stond een evaluatie van het vorige jaar, een planning voor het komende jaar en een presentatie van Dr. Ben Horsmans op het programma. Uit de evaluatie bleek hoe zeer men de begeleiding op prijs stelt en dit enthousiasme was ook terug te zien in de planning voor het komende jaar. Het team is zeer ambitieus en overtuigd om ook dit jaar weer wat te laten zien. Voor de internationale ruiters staan er dit jaar een paar zeer interessante CEI’s op het programma en de nationale ruiters willen allen een start maken in een hogere klasse.

Dr. Ben Horsmans
De lezing van Dr. Ben Horsmans was wederom zeer interessant. Deze keer werden de ruiters en grooms getest op hun vermogen de kreupelheid bij een paard te herkennen. Aan de hand van video’s van kreupelende paarden werden de verschillende soorten kreupelheden uitgelegd en, niet onbelangrijk, de behandeling van deze kreupelheden. Voor ruiters en grooms is het erg belangrijk inzicht en kennis hierin te ontwikkelen, enkel op de conclusies  van de veterinair afgaan is dan niet meer nodig. Na deze les liet Ben een video zien van een groot kampioenschap en kregen de ruiters te horen wat hij als team veterinair allemaal meemaakt. Achtergrondinformatie die je normaal gesproken niet te horen krijgt!

Al met al een hele motiverende middag, zowel de ruiters, grooms als het begeleidingsteam gaan vol enthousiasme het nieuwe jaar in!

 

 

welkom lid