Joyce, Yara, Fenne en Marijke mogen naar WK Endurance Young Riders in Abu Dhabi

Young riders

Bondscoach endurance Emile Docquier heeft de deelnemers bekend gemaakt die Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK Endurance voor young riders (16 – 21 jaar) in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Op 10 december zal in de woestijn van Abu Dhabi door de jeugd gestreden worden om de wereldtitel endurance. Nederland wordt vertegenwoordigd door Joyce van den Berg (Leiden), Yara de Boer (Winterswijk Woold), Fenne Koppenol (Grathem) en Marijke Visser (Soest).

Joyce van den Berg neemt met haar Arabische volbloed Bas De Cardonne (v. Barour De Crodonne) deel. Zij is aan een sterk seizoen bezig met onder andere een derde plaats op de Fasna Trail in Ermelo en een vierde plaats in het Duitse Gartow. De meest ervaren combinatie die in Abu Dhabi aan de start verschijnt, is de 21-jarige Yara de Boer die met haar Arabische merrie Sumaya haar derde en tevens laatste internationale kampioenschap bij de young riders zal verrijden. Fenne Koppenol heeft zich voor het WK gekwalificeerd met de NRPS ruin Valesco (v. Vitano). Onlangs behaalde deze combinatie een derde plaats in Gartow en presteerde ze sterk in Argentan (FRA), waar de Franse ruiters sterk vertegenwoordigd waren. De jongste van het team is Marijke Visser. De 18-jarige amazone vormt sinds een korte periode een combinatie met de Pools gefokte Eomer. In het Franse Argentan behaalde het duo een 18e plaats op de 130 km in een sterk deelnemersveld.

Op vrijdag 9 december vindt de veterinaire keuring plaats in Abu Dhabi. Zaterdag 10 december word de wedstrijd verreden. Aan de 120 kilometer lange wedstrijd zullen ruim 38 landen deelnemen.

De Nederlandse deelnemers houden een weblog bij

welkom lid