Informatie over de nationale kaders

Carmen Römer met Tuffy in A-kader

Carmen Römer met Tuff Enuff opgenomen in het A-kader senioren endurance.

Tuffy, zoals Carmen haar noemt, is een van de paarden van de bekende Amerikaanse enduranceruiter Valerie Kanavy.
In deze combinatie is Carmen een serieuze kandidaat voor deelname aan de WEG in Kentucky waar op zondag 26 september 2010 de endurancewedstrijd over 160 km wordt verreden.
In december reed Carmen de merrie in Morriston naar de tweede plaats op de 160 km (3*) met 19.72 km/u gemiddeld, voor Carmen een nieuw persoonlijk record.

King Ali Gold
Carmen reed de afgelopen maanden al meer paarden van de meervoudig wereldkampioen Valerie Kanavy. Met King Ali Gold reed ze in Ocala een 80 km (1*).
 ‘Ali is een van de betere endurancepaarden in de Verenigde Staten, maar hij staat bekend als vrij lastig. Dit was de eerste keer dat iemand anders dan Valerie hem uitbracht. Valerie was heel tevreden, ze had Ali nog nooit zo rustig meegemaakt in een wedstrijd. Het parcours was overigens een drama: het regende hard en we hadden zelfs onweer, slechter kon het bijna niet.’ Na een relatief rustige eerste ronde – ‘Ali kan vooral idioot doen in galop, dus we zijn voorzichtig van start gegaan’ – besloot Carmen meer tempo te maken. Uiteindelijk kwam zij met ruim 16 km/u als eerste over de finishlijn, met een half uur voorsprong op nummer 2. King Ali Gold won ook de prijs voor de Best Condition.
Carmen met King Ali Gold

(bron: endurancesport.net)