Kampioenschappen endurance

Vier Nederlandse combinaties op WK Endurance

wk samorin_1

Er zijn vier Nederlandse combinaties afgereisd naar het Slowaakse Samorin voor het wereldkampioenschap endurance. Vandaag zijn de vooerkeuringen. Morgen wordt de wedstrijd over 160 km verreden. De start is om 6 uur met een internationaal deelnemersveld uit 46 landen en 5 continenten.

Lees meer: Vier Nederlandse...

Endurance jeugd als team vijfde op EK

Het Nederlandse endurance team dat zaterdag 3 september in actie kwam op het EK voor Junioren en Young Riders in het Portugese Rio Frio is op een knappe vijfde plaats geëindigd. Alle vier de combinaties kwamen daarbij aan de finish, iets dat alleen Spanje ook wist te realiseren. Beste Nederlandse individuele resultaat  kwam op naam van Liselore van Zetten die met El Kebir Florival elfde werd.

Lees meer: Endurance jeugd als...

Eerste Hippiade-kampioenen endurance

Georgette Zeijen, Tineke Vossenbelt en Iris Walhout zijn de eerste Hippiade-kampioenen endurance. De wedstrijden verreden in de klassen 1, 2 en 3 gingen over afstanden van 36, 66 en 102 kilometer. Op de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en de Veluwe werden routes uitgezet.

Lees meer: Eerste...

Carmen Theunissen-Römer voor de vijfde keer Nederlands kampioen Endurance

carmen kampioen_5298

Carmen Theunissen-Römer is vandaag met haar paard Siglavy Bagdady Zeusz Nederlands kampioen Endurance geworden en won met overmacht de internationale CEI*** wedstrijd in en om het KNHS-centrum in Ermelo.
Het 160 km lange parcours reed de combinatie met een gemiddelde snelheid van 18,28 km/u en een rijtijd van 8 uur, 45 minuten en 9 seconden. Voor Carmen is dit de vijfde nationale titel in haar endurancecarrière.

romer enduranceteam

Lees meer: Carmen...