Kampioenschappen endurance

Team Römer gaat naar Kentucky

Carmen Römer is als enige enduranceruiter geselecteerd met het paard Tuff Enuff voor de Wereldruiterspelen in Kentucky.
De komende 3 weken brengt Carmen door in Amerika ter voorbereiding. Ze houdt haar avonturen bij in een weblog.

Indoor Brabant
Op een persbijeenkomst van de KNHS tijdens Indoor Brabant zijn de Nederlandse deelnemers voor het wereldkampioenschap in Kentucky bekend gemaakt. Bondscoach Mechteld Gerding stelt: "Carmen Römer heeft dankzij een zeer goede prestatie eind 2009 in Florida haar kwalificatie afgedwongen. "Carmen heeft van Valary Kanavy, wereldkampioen in 1994 en in 1998, een zeer goed paard ter beschikking gekregen. Dit paard, Tuff Enuff, bleek in staat om de 160 kilometer lange rit af te leggen met een snelheid van 19,9 km per uur en dat was de winnende tijd. Ik ben heel blij dat de KNHS heeft besloten deze amazone met dit toppaard te selecteren voor de WEG, omdat zij in staat moeten worden geacht een topprestatie neer te zetten".

Zondag 26 september 2010
De wedstrijd wordt op zondag 26 september verreden tijdens de World Equestrian Games (WEG) in het Amerikaanse Kentucky.
Tuff Enuff is het paard, van de Amerikaanse ex-wereldkampioene Valery Kanavy. Carmen voldeed in december 2009 aan de kwalificatie-eis.
In 2006 was Carmen ook geselecteerd voor de WEG in Aken. Zij moest toen echter aan de kant blijven. Haar paard Fadilah R raakte geblesseerd in de voorbereiding. Vervolgens kreeg ze een dag voor de wedstrijd een startverbod opgelegd omdat haar tweede paard Joker R tijdens de medische keuring werd afgekeurd wegens kreupelheid. Vier jaar later krijgt ze nu de kans op revanche.