Kampioenschappen endurance

Alle paarden Nederlandse team goed voor WK Endurance Young Riders in Abu Dhabi

Vandaag, vrijdag 9 december, zijn bij de veterinaire voorkeuring de paarden van het Nederlandse team goedgekeurd voor het WK Endurance Young Riders in Abu Dhabi. Morgen, zaterdag 10 december, om 6.30 uur in de ochtend (plaatselijke tijd) gaan de deelnemers van start. In Abu Dhabi is het drie uur later dan in Nederland. Start om 3.30 uur Nederlandse tijd voor een kampioenschap over 120 km.

De vier Young Riders die voor Nederland rijden op het WK Endurance zijn maandag in Abu Dhabi aangekomen. Hun paarden arriveerden een dag later en hebben de reis per vliegtuig goed doorstaan. De deelnemers bereiden zich nu ter plekke voor op de wedstrijd over 120 km (CEI4*).

Deelnemers
Het WK in Abu Dhabi betreft een kampioenschap voor ruiters tot en met 21 jaar. Het Nederlandse team bestaat uit vier combinaties: de 18-jarige Marijke Visser (Soest) met Eomer, de 19-jarige Joyce van den Berg (Leiden) met Bas de Cardonne, Fenne Koppenol (Grathem) met Valesco en Yara de Boer (Winterswijk Woold) met Sumaya G. Omdat Fenne en Yara inmiddels de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt is het voor hen de laatste keer dat zij mogen uitkomen op een kampioenschap voor Young Riders. Alleen Yara de Boer reed al (tweemaal) eerder op een internationaal kampioenschap.

Ruiters en paarden hebben woensdagmiddag voor het eerst gereden in de woestijn, tussen de kamelen. De paarden voelden goed aan. Op woensdagavond was de officiële opening in het imposante Palace door Adnan Sultan Saif Al Nuaimi. De startlijst telt 83 deelnemers uit 30 landen. Nederland rijdt voor een goede teamklassering. Voor een plaats in het landenklassement moeten drie van de vier combinaties goed aan de finish komen.
Het Nederlandse team wordt begeleid en ondersteund door bondscoach Emile Docquier en teamveterinair Ben Horsmans.

WK Endurance Young Riders in Abu Dhabi

Parcours
Het hoofdterrein van het wereldkampioenschap is het Emirates International Endurance Village in Al Watbha.
Het parcours van 120 km bestaat uit vijf lussen, in afstand variërend van 16 tot 28 km en gaat geheel door de woestijn. De vetgates tussen de verschillende trajecten duren 30 tot 40 minuten. Tijdens deze rustpauzes worden de paarden steeds veterinair gekeurd.

De prijsuitreiking inclusief de toekenning van de prijs voor de Best Condition is op zondag 11 december. Er zijn zowel individuele als teammedailles te verdelen.

Volg het WK op internet:
Officiële website van het WK Endurance voor Junioren en Young Riders.
Weblog
Nederlandse deelnemers.
Op 10 december worden de resultaten live bijgehouden. 

Opening WK Endurance Young Riders in Abu Dhabi