Kampioenschappen endurance

Nederlands Kampioenschap Endurance 2012 in Leersum

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft het Nederlands Kampioenschap 2012 voor enduranceruiters toegekend aan de organisatie van de wedstrijd in Leersum op zaterdag 19 mei 2012. Het NK wordt verreden over 160 kilometer.

Alle Nederlanders die rijden op de 160 km, zowel de nationale als de internationale afstand, dingen mee naar het Nederlands Kampioenschap.
De nationale afstanden worden verreden onder het FEI-reglement.

Het Nederlands Kampioenschap in Leersum is voor bondscoach Emile Docquier (Stavelot, B.) een belangrijke observatiewedstrijd richting het Wereldkampioenschap, dat op 25 augustus 2012 wordt verreden in het Britse Euston Park.
De organisatie van de endurancewedstrijd in Leersum heeft een aantal positieve wijzigingen aangebracht in het parcours waardoor het evenement een NK-waardige uitstraling krijgt.

Technisch afgevaardigde van de FEI, Kyra Gulden schrijft in haar rapport:
"I think the course is not hard to go and good riders can make a lot of speed.
About "the hill" you showed us, I think even Arab riders would laugh about it.
The event is in the middle of May and it could be hot, so the rider and horses can be
happy to be the most time in the shadow of the wood.

Start, Finish and Vet-Gate place is really big and the stables are also very fine
and near by. The room in the Restaurant was nice and also the fact that it is so near
by the Vet-Gate, so nobody have a long way to go,
I`m very happy that you have the team from Harald Grinschel there, they are very
competent and the Time keeping System is the best I have ever seen."
Download je eigen poster CEI Leersum
Meer informatie op de site van de organisator Stichting Endurance Alive.

Oorspronkelijke persbericht van de KNHS.