Kampioenschappen endurance

Carmen Theunissen-Römer voor de vijfde keer Nederlands kampioen Endurance

carmen kampioen_5298

Carmen Theunissen-Römer is vandaag met haar paard Siglavy Bagdady Zeusz Nederlands kampioen Endurance geworden en won met overmacht de internationale CEI*** wedstrijd in en om het KNHS-centrum in Ermelo.
Het 160 km lange parcours reed de combinatie met een gemiddelde snelheid van 18,28 km/u en een rijtijd van 8 uur, 45 minuten en 9 seconden. Voor Carmen is dit de vijfde nationale titel in haar endurancecarrière.

romer enduranceteam

De kampioen van 2015,  Joyce van den Berg, eindigde op een tweede plaats voor het NK met een nieuw paard Rouchka de Luc;  gemiddelde snelheid van 16,85 km/u en een rijtijd van 8 uur, 57 minuten en 41 seconden.
Overall werd ze derde na de Belgische Pietro di Geronimo met SD Mengali.

Yvonne van der Velde reed op dit kampioenschap haar afscheidswedstrijd. Samen met met Joy Nrg bereikte ze een derde plaats op het NK met een gemiddelde snelheid van 16,71 km/u.
Hiermee komt een einde aan haar 30 jarige enduranceperiode.
Ruiter Yvonne van der Velde heeft met haar team Dutch Joy team en haar vaste 10-koppige groomteam (Paul Sengers, Leo Bade, Marga Boots, Jaap de Jong, Astrid Bade, Djimmer Kuiken, Ingrid Lange, William Leclaire, Natascha Geurts en Anna Sengers) de nationale endurance in de startblokken gezet en vele hoogtepunten gekend.

Het team heeft zo’n 120 wedstrijden goed volbracht, waarvan 50 CEI’s, hebben meer dan 16.000 km goed voltooid, waarvan meer dan 10.000 door Yvonne. Ze heeft 10 x in het NL team gediend. Daarbij heeft Yvonne op haar palmares 11 x paarden opgeleid van 0 t/m CEI niveau en hetzelfde met 12 ruiters, 6 x op het NL kampioenschap podium gestaan met 2 x goud, 2 x zilver, 2 x brons.
Met het uitrijden van deze CEI*** 160 km is de 25e goed voltooide 160er van Yvonne neergezet. Een waardig en sportief afscheid in brons.

Djilan Boelen eindigde als vierde Nederlander in de internationale CEI*** en staat daarmee net naast het podium van het NK met een gemiddelde snelheid van 13,92 km/u op haar paard Lightning Rose QA oftwel Bliksem.

Alle uitslagen op de website van Timing-Solutions.