Te weinig deelnemers Mendurance Ysselsteyn

De organisatie van de mendurancewedstrijd Ysselsteyn heeft de beslissing genomen om deze wedstrijd op zaterdag 10 maart 2012 NIET door te laten gaan.
Reden hiervoor is dat er veel te weinig inschrijvingen zijn binnengekomen (slechts 9 deelnemers). Het zou niet zinvol zijn, en bovendien financieel niet haalbaar, om voor zo weinig mensen toch een complete wedstrijd, inclusief juryleden, veterinaire keuringen enzovoort, op te zetten.

Organisator Mark Rutten schrijft: "Jammer, maar het is helaas niet anders. Volgend jaar zullen we echter opnieuw een poging doen om een mendurancewedstrijd in Ysselsteyn te organiseren, ook dan weer begin maart. Reeds betaalde inschrijfgelden worden uiteraard teruggestort."
Mochten er ruiters zijn, die toch graag een rit door het mooie Noord-Limburgse landschap willen maken: Jullie zijn uiteraard van harte welkom om, als jullie dat willen, op zaterdag 10 maart alsnog naar Ysselsteyn te komen. Dan kunnen we alsnog de geplande route rijden, echter dan in de vorm van een recreatieve rit, en niet als wedstrijd. Neem in dat geval even kontakt op met mij, eventueel per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of anders telefonisch via 06-55792203"

Voor wie zelfstandig deze mooie route wil rijden is de routekaart beschikbaar.

VRAAGPROGRAMMA

Afstanden: 26 en 52 km
Startlocatie: wedstrijdterrein van de Recreatiemenners Ysselsteyn e.o. hoek Pottevenweg/Rouwkuilenweg, tegenover Pottevenweg 18, 5813 BJ Ysselsteyn

Impuls - Kennismakingsklasse
Inschrijven
es = enkelspan / ms = meerspan

Terrein en ritbeschrijving
De routes gaan door de velden en bossen ten noorden en ten zuidwesten van het Limburgse Ysselsteyn
De route gaat gedeeltelijk door de bossen (zand/gras), gedeeltelijk door het open veld (zandwegen), gedeeltelijk door brede bermen (gras).  Enkele kleinere gedeelten hebben geen berm of een zeer smalle berm, hier moet over de verharde weg gereden worden.  Na veel regen kunnen enkele stukken erg zwaar zijn vanwege modder. Het eerste en laatste gedeelte van de route (na de start, voor en na de P/A, en voor de finish) is iedere keer verharde weg met een brede berm erlangs. Enkele keren moet een drukke verkeersweg overgestoken worden, dit zijn echter allemaal overzichtelijke punten.

Impuls/Kennismakingsklasse
Afstand: 26 km; P/A op 16,5 km (op startlocatie).
Inschrijfgeld: € 27,50 (es) en € 30,00 (ms).
Minimum snelheid: paarden 8 km/u; pony’s 7 km/uur maximum snelheid: 13 km/u.
Voorkeuring: vanaf 8:30 uur.
Voorbespreking: 9:30 uur.
Start volgens startlijst: vanaf 10:15 uur.

Afstand: 26 km; P/A op 16,5 km (op startlocatie).
Inschrijfgeld: € 27,50 (es) en € 30,00 (ms).
Minimum snelheid: paarden 8 km/u; pony’s 7 km/uur maximum snelheid: 13 km/u.
Voorkeuring: vanaf 8:30 uur.
Voorbespreking: 9:30 uur.
Start volgens startlijst: vanaf 10:30 uur.

Afstanden: 52 km; één vetgate op 26 km (45 min op het hoofdterrein).
Inschrijfgeld: € 30,00 (es), € 32,50 (ms).
Minimum snelheid: paarden 9 km/u; pony’s 8 km/uur; maximum snelheid: vrij.
Voorkeuring: vanaf 8:00 uur.
Voorbespreking: 9:00 uur.
Start volgens startlijst: vanaf 9:30 uur

Inschrijven
Schrijf bij voorkeur digitaal in. Als u met iemand samen wilt rijden of op een bepaalde tijd wilt starten, vermeld dit dan op het inschrijfformulier. (Webformulieren moeten op de wedstrijddag worden ondertekend!)
Hier staat ook nog een 'papieren' inschrijfformulier. Inschrijfformulieren volledig ingevuld en voldoende gefrankeerd opsturen naar:
Mark Rutten, De Breid 4a, 5823 AA Maashees.
Sluitingsdatum: 26 februari 2012.
Na deze datum wordt € 7,50 extra aan administratiekosten berekend.
Door in te schrijven bent U verplicht het inschrijfgeld te betalen op rekeningnummer 1562.30.313 ten name van M. Rutten te Maashees, onder vermelding van Mendurance Ysselsteyn, klasse en naam deelnemer.
Bij afmelding voor sluitingsdatum dient € 10 administratiekosten betaald te worden.
Bij afmelding na sluitingsdatum dient het gehele inschrijfgeld betaald te worden.
Es gibt auch ein Deutches Nennformular!

De route van klasse 2 is 2x de route van klasse 1.

Startlocatie is het wedstrijdterrein van de Recreatiemenners Ysselsteyn e.o., hoek Pottevenweg / Rouwkuilenweg te Ysselsteyn, tegenover Pottevenweg 18, 5813 BJ Ysselsteyn. Hier is de start/finish, P/A en vetgate; hier bevindt zich ook het secretariaat, catering, toiletten enz.

Parkeren is op ong. 350 meter van de startlocatie, aan de Rouwkuilenweg te Ysselsteyn, tegenover huisnummer 27.

Overnachten op het terrein is mogelijk, op het terrein is echter geen elektriciteit o.i.d. aanwezig.
Overnachtingsadressen, adressen voor boxen/stalling enz. zijn beschikbaar via het secretariaat.

Wedstrijdreglementen
Wedstrijden van de KNHS Endurancevereniging, ook de Impuls/kennismakingsklasse, worden altijd verreden onder het 'Disciplinereglement Endurance en Mendurance', ingangsdatum 1 maart 2009; inclusief de wijzingsbladen 2010 en 2011.
Een disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het Algemeen Wedstrijdreglement van de KNHS.
Wanneer de reglementaire bepalingen geen uitkomst bieden, moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en het welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan!