Terugblik buitenlandse wedstrijden 2010

Jannet en Carmen naar Presidentscup Abu Dhabi op zaterdag 13 februari

Jannet en Carmen
Jannet van Wijk met Zaira Star (v) en Carmen Römer met Eddie R (a) nemen deel aan de Presidentscup op zaterdag 13 februari 2010 in Abu Dhabi. Carmen is maandagavond aangekomen en volop aan het trainen. Lei Römer had maandag al het mooiste moment van dit kampioenschap want hij kon na ruim 4 maanden (136 nachtjes slapen) zijn dochter, Carmen, eindelijk weer in zijn armen sluiten.
Carmen was de afgelopen maanden gedetacheerd op de Marinebasis Parera (Curaçao). Op 7 februari vloog ze terug naar Nederland om vervolgens maandag te vertrekken naar Abu Dhabi.
De berichten uit het woestijngebied zijn goed.  De paarden zijn een week geleden overgevlogen en goed in hun doen. Zaira en Eddie zijn direct na aankomst geschoren en vinden het lekker lopen in de woestijn. Jannet heeft de afgelopen maanden hard getraind, gericht op snelheid en ze gaat ervoor om deze wedstrijd met een goed gemiddelde te finishen. Het is voor Zaira Star natuurlijk pas haar tweede 160, maar ze staat er goed voor. ze drinkt de afgelopen week ontzettend veel en dat is een goed teken.
Zaira en EddieLekker in galopJannet van WijkEddie en Zaira
Jannet was er de eerste week samen met Lei en kunnen zich samen optimaal en in beperkte rust voorbereiden. 
Lei vertelt: "Ik ben nu een week hier en die is omgevlogen. Iedere dag om half zeven ontbijt, dan naar de kamelenmarkt om gras en wortels in te kopen en dan naar stal.
Om negen uur zitten we te paard en gaan we de woestijn in. Er gaat altijd bewaking mee in meerdere jeeps.
Om elf uur moeten we weer op stal terug zijn. Paarden afspuiten, droogstappen en op stal zetten voor de verplichte rust van twaalf tot twee.
Dan gaan wij ook eten. Om twee uur terug op stal; paarden in de paddock, stal mesten en allemaal dingetjes doen en gereedmaken voor de wedstrijd.
Wat inkopen doen en dan weer eten en daarna is het al bijna weer bedtijd!"
Mooie stallenIn de paddockEn geen last van vliegen
De wedstrijdorganisatie is perfect geregeld: mooie koele luchtige stallen, 8 per grote tent quarantaine, dus aantal landen apart. Slechts 13 ruiters van buiten het Midden-Oosten.
De start is vanaf het Emirates International Endurance Village in Al Wathba.
De wedstrijd begint volgende week om 6.00 uur lokale tijd, dan is het bij ons 3.00 uur in de vroege morgen.
De weersomstandigheden zijn om jaloers op te worden: zonnig en zo'n 26 °C.

Op het enduranceforum is een topic geopend (buitenlandse wedstrijden/Presidentscup 13 februari 2010 met Carmen en Jannet). Zo kunnen we met elkaar dit evenement volgen.

De wedstrijd is een CEI 3* 160 km.
Phase 1. YELLOW FLAGS - Km 34 - Into a hold of 30 min.
Phase 2. BLUE FLAGS - Km 32 - Into a hold of 30 min.
Phase 3. ORANGE FLAGS - Km 30 - Into a hold of 40 min.
Phase 4. RED FLAGS - Km 24 - Into a hold of 50 min.
Phase 5. GREEN FLAGS - Km 24 - Into a hold of 40 min.
Phase 6. WHITE FLAGS - Km 16 - Into finish

Phase 4 is het meest interessant omdat de route dan over zandduinen gaat; voor de rest is het een vrij vlak woestijnparcours.

Op endurancesport.net staan ook al leuke berichten over deze wedstrijd en de voorbereidingen.