Terugblik buitenlandse wedstrijden 2010

Carmen en Jannet rijden Presidentscup niet uit

Na de vierde lus is Carmen Römer met Eddie R gestopt tijdens de Presidentscup die vandaag wordt verreden in Abu Dahbi.
Jannet van Wijk werd vanmorgen vroeg met haar paard Zaira Star afgekeurd op de tweede vetgate na 65 km. Bij de start vanmorgen om 6.00 uur lokale tijd (in Nederland 3.00 uur) waren de verwachtingen van beide teams hoog gespannen. De voorbereidingen in het woestijngebied waren goed verlopen. De sfeer was ontspannen en de weersomstandigheden zomers.
Na de eerste ronde van 34 km kwamen Jannet en Carmen gelijktijdig binnen.
Omdat Carmen 2 minuten eerder kon aanbieden voor de keuring is haar gemiddelde snelheid vastgesteld op 16.63 km/u en die van Jannet op 16.39.
De vetgate verliep goed en Carmen vertrok met hetzelfde verschil en sloot later aan bij de Duitse amazone Belinda Hitzler.
Jannet reed de twee ronde van 31 km grotendeels alleen.

Out
Bij de tweede vetgate ging het voor het paard van Jannet, Zaira Star, niet goed. Er werd een onregelmatigheid geconstateerd, die door het team zelf ook wordt bevestigd en dat betekent: stoppen met de wedstrijd: OUT.
Heel verdrietig en frustrerend na alle voorbereiding en verwachtingen.

Teruggetrokken
In lus vier ging het mis met Carmen en Eddie. Hij was linksachter een paar keer gestruikeld en het was niet meer verantwoord door te gaan.
Lei en Carmen hebben Eddie teruggetrokken in de vetgate.
Echt jammer.....

Hoge snelheid
Ook bij deze wedstrijd ligt de gemiddelde snelheid hoog. De combinaties boven in het klassement rijden gemiddeld rond de 25 km/u.
De Nederlandse amazones reden rond de 17 km/u.