Ijjou Mohamed: Etten Leur 2014

Zondag 29 Juni heb ik mijn 2e klasse 2 gereden in Etten Leur met G.M. Mona Lisa van Nibble star stable, die ik voor 2 maanden in training heb mogen hebben.

Tijdens deze wedstrijd werd ik begeleid door Savanja Frissen met Zakholy’s Shadiya en Melisa Huijsman met Khalabi.

 

De wedstrijd was 69 KM lang, het terrein was afwisselend asfalt met bermen, zand paden en paden met veel steentjes. Het was een technische route met veel kuilen, bochten en veel prikkels langs de weg waar de paarden door waren afgeleid.

Er waren niet veel rechte paden om te galopperen dus hebben we veel gedraafd met galop afgewisseld waar dat kon.

De eerste ronde hebben we op 12,36 KM/u gereden. Het begon onderweg te regenen en het was benauwd weer met hoge lucht vochtigheid. Dat was zwaar voor de paarden. We reden deze ronde op de laatste positie in de gestarte groep.

 

Terug in de vetgate ging alles heel goed. De regen was weg en G.M.Mona Lisa herstelde snel , haar hartslag was meteen onder de 60 slagen per minuut. We hadden afgesproken met elkaar tegelijk aan te bieden bij de Vet dus namen daar voor onze tijd. Toen ik aanbood was Liesjes hartslag 48 en een A voor locomotie. Na Lies te hebben na verzorgd en ze goed gegeten had ben ik met haar gaan wandelen. Op naar de volgende ronde.

Het tweede rondje hebben we met iets meer tempo gereden op 13,47 KM/u. Het weer was opgeklaard en de paarden waren goed fit.

Onderweg wat meer gegaloppeerd waar dat kon en de groep ingehaald die eerst nog een heel stuk voor ons reed.

Liesje dronk gelukkig goed onderweg op de groompunten.

De route was hetzelfde als in de eerste ronde dus de paarden voelden goed aan waar ze heen moesten, ook waren zij minder geprikkeld onderweg van alles om hen heen zoals sproei installaties, honden achter hekken en paarden in de wei die mee galoppeerden.

Eenmaal bij de finish aangekomen heb ik eerst Lies haar zadel afgehaald en gekoeld en de hartslag opgemeten. Weer direct onder de 60 gelukkig. We hebben weer samen aangeboden en onze tijd daar voor genomen, toen ik haar aanbood was Lies haar hartslag weer 48 slagen per minuut en weer een mooie A voor locomotie.

Gelukkig waren de paarden van Savanja en Melisa ook goed gekeurd en zijn we samen geëindigd op een 1e, 2e en 3e plaats.

Het was een hele verrassing bij de prijsuitreiking te horen dat Lies en ik ook nog de Best condition van de jeugd hadden gewonnen.

Deze wedstrijd was een mooie afsluiting van de periode dat ik Lies heb mogen trainen en ik ben heel erg trots op Lies dat we samen ons doel hebben bereikt.

Scroll naar boven