Vier ex-jeugdruiters naar de WEG

Het enduranceteam voor de Wereldruiterspelen is bekend. Voor 80 % bestaat het uit ex-jeugdruiters. Carmen Römer nam in 2003 deel aan haar eerste jeugdkampioenschap. In 2006, op haar laatste EK junioren wist ze goud te behalen. Yara de Boer zit in het team met Sumaya. Ze heeft haar zelf ingereden en opgeleid. Samen namen ze deel aan het EK junioren in Oviedo (2008) en in Kreuth (2010) en ze sloten hun jeugd carrière af in 2011 op het WK in Abu Dhabi.

Joyce van den Berg nam deel aan het WK junioren in Abu Dhabi (2011) en aan het EK junioren in Mont le Soie (2012). Ze zet haar carrière voort bij de senioren. Ze wist zich dit jaar te plaatsen voor de Wereldruitersspelen. Hiermee neemt ze afscheid van de Persectievengroep waar ze afgelopen jaar deel van uit maakte.

Marijke Visser is de jongste van het team. Sinds 2011 neemt ze deel aan jeugdkampioenschappen. Vorig jaar wist ze zilver te halen op het WK junioren. Ze nam vorig jaar tevens deel aan het EK senioren in Most. Ze behaalde daar de 8ste plaats. Dit jaar heeft ze deelgenomen aan haar laatste jeugdkampioenschap. Marijke behoord nu nog tot de jeugd, maar vanaf volgend jaar zal haar foto helaas ook opschuiven naar: helaas niet eeuwig jong…

Helen de Vries is de vijfde Nederlandse ruiter. Terwijl Joyce en Marijke de laatste voorbereidingen treffen in Engeland, hadden de drie andere dit weekend hun laatste gezamenlijke training in de Ardenne.

Scroll naar boven