Voorbeschouwing NK Jeugd

Op zaterdag 11 mei vindt het Nederlands Kampioenschap Junioren en Young Riders plaats in Ermelo. Dit kampioenschap wordt gereden tijdens het Dutch Endurance Festival. Acht jeugdruiters (tot en met 21 jaar) strijden om de titel Nederlands Kampioenschap Junioren en Young Riders 2019 tijdens de CEIYJ2* over 120km. Onder de deelnemers bevindt zich de titelverdedigster Anne Marijn Kok die vorig jaar won met Da Fuica Da Marinela. Hieronder lichten wij kort de deelnemers van het NK toe:

Kimara van Ulden maakte dit jaar haar internationale debuut. Met de paarden Sera en Valkan van de Elzahoeve (beide van Donna Oudshoorn) kwalificeerde Kimara zich voor het NK. Het NK rijdt Kimara met Ghadir V, ook van Donna Oudshoorn. Ghadir V werd tijdens het NK 2018 gereden door Michelle Nooijen.

Desiree Warmenhoven is dit jaar bezig met haar derde jaar op FEI niveau. Desiree reed al twee CEI2* wedstrijden met succes. Dit jaar rijdt Desiree het NK met Habischa Badia (eigenaar Marcel Rossius). Habischa Badia liep succesvol met bondscoach Jarmila Lakeman drie CEI wedstrijden uit in 2018 en 2019.

Bo van Aart heeft sinds het najaar van 2018 Tassili Du Florival (eigenaar Gerard Wissler) in training. Met dit paard doet Bo een gooi naar de titel Nederlands Kampioen Junioren 2019. In 2018 reed Bo Soliman Florival maar moest helaas na de tweede ronde opgeven. Met Tassili du Florival behaalde Bo een twaalfde plaats tijden CEI2* in Epe dit jaar.

Imke Lamsma won in 2017 het Nederlands Kampioen met haar paard Sjabeka. Dit jaar strijdt zij om de Nederlandse titel met haar paar Kabila (eigenaar Miranda Kayser). In februari van dit jaar finishte Imke met Kabila succesvol een CEI3* in Abu Dhabi. De combinatie werd 20e op het EK 2018 in Pisa.

Anne Marijn Kok is de titelverdediger bij de jeugd. In 2018 won zij het NK met Da Fuica Da Marinela. Dit jaar rijdt Anne Marijn L I Krizos (eigenaar Fages Des Iviers). Met dit paard finishte Anne Marijn dit jaar ook haar eerste 160km. Anne Marijn was ook de beste Nederlandse combinatie tijdens het EK in 2018.

Anouk Eversdijk reed in maart van dit jaar haar eerste CEI* waardoor zij met MK Dariusz (eigenaar Carmen Römer) deel kan nemen aan het NK in Ermelo. Voor Anouk wordt het de eerste keer dat zij 120km rijdt.

Nanke Kramer rijdt de wedstrijd in Ermelo met Liby (Nicolas Willems). In 2019 behaalde Nanke al een mooie 10e plaats op de CEI2* in Epe en ze reed met succes een CEI1*. Daarnaast maakte ze deel uit van het EK team van 2018.

Eva van Arem rijdt het NK op Gordon D.A (eigenaar Carmen Römer). Voor het paard wordt het de eerste CEI2*. Eva heeft al meerdere malen de afstand gereden en werd zelfs in 2016 4e in Ermelo tijdens de CEIY2*. Daarmee was ze de beste Nederlandse combinatie op die afstand. Helaas waren er toen nog geen officiële kampioenschappen uitgeschreven voor de jeugd.

De wedstrijd voor de junioren vindt plaats op zaterdag 11 mei vanaf het KNHS Centrum in Ermelo. De wedstrijd start om 07.00 uur en de prijsuitreiking vindt plaats om 20.00uur in de Amaliahal.

Geschreven door: Chris Berkers

Scroll naar boven