Bixiedag 2015

De jaarlijkse bixiedag op het KNHS Centrum vond plaats op 6 mei. Ondanks het wisselvallige weer was het weer een geslaagde dag! Met de Endurance conditietest was de endurancesport voor het derde jaar vertegenwoordigd. Dit jaar waren er maar liefst 34 aanmeldingen! Jeugdruiters, Desiree WarmenhovenLaura RidderEva AremMaud Gerding en Caila Oostdamn maakte de activiteit mogelijk (onder toezicht van Rachel Marty, Sara Bernards en Ilona van Roekel). Voor de jeugd, door de jeugd!

Laura Ridder schreef een kort verslagje over de dag:

Vandaag hadden veel kinderen zich verzameld op het federatiecentrum van de KNHS voor de bixiedag 2015. De ochtend begon met een stralend zonnetje, helaas kwamen er in de loop van de dag toch wat buien overtrekken, maar dit mocht de pret niet drukken. Namens de endurance waren we ook vertegenwoordigd en een flink aantal kinderen meldde zich bij ons om een aantal rondjes te rijden met hun pony. De kinderen reden 3 maal 3 rondjes en daar tussen in werd de hartslag van de pony gemeten. Wanneer deze onder de 60 hartslagen per minuut was mochten ze verder rijden, anders moest er gewacht worden tot de hartslag voldoende gedaald was om verder te mogen rijden.
De pony die bij de finish als eerste onder de 60 hartslagen per minuut zat, heeft de test het beste afgelegd.
Aan het einde mochten de kinderen ook zelf naar de hartslag van hun pony luisteren. Een leuke, leerzame, gezellige dag voor de ruitertjes en voor ons.

Foto's: Sara Bernard

Scroll naar boven