Endurance Grollo 2018

In april vertelde Marielle Wieringa over haar eerste klasse 2 met haar paard Rock About. Inmiddels heeft Marielle ook haar eerste punt in de klasse 3 binnen!

“In Epe en daarna in Ermelo liet mijn paard Rock About twee super mooie 40-ers zien, waar hij super fit uitkwam. Ook in de trainingen liet hij zien dat hij na 40 kilometer nog veel energie overhad, dus vond ik hem klaar voor meer! Onze volgende uitdaging was de klasse 3 in Grolloo! Voor mij maar ook voor Rock About was het de eerste keer een klasse 3. Bij de voorbereiding op de afstand, hebben wij wat langere trainingen gedaan en hij liet zien dat hij er klaar voor was.

Om half 8 was het dan zover, de start! Wij hebben bij de start direct de kop gepakt en de eerste 15 kilometer voorop gereden. In Ermelo en in Epe was hij bij de start heel fel en kon ik hem nauwelijks achter een ander paard parkeren, daarom hebben wij ervoor gekozen de kop te nemen.
Bij de eerste vetgate toch wat spanning en dus een hoge hartslag, hierdoor zijn wij het 2e rondje alleen gestart maar wat liet hij een looplust zien! Bij de 2e vetgate konden we al veel sneller aanbieden.
Na zestig kilometer hadden we er nog twintig te gaan. Ook dit keer reden we weer alleen en Rock About liet niet merken dat hij moe was. De laatste vijf kilometer reden we samen met een ander paard en wat een vechtlus liet Rock About zien. Hij bleef eraan trekken. Bij de finish kwam er nog een super eindsprint uit, hij voelde nog zo fijn. Op de nakeuring draafde hij mooi en energiek waardoor we werden goedgekeurd. Hiermee was onze eerste klasse 3 een feit!”

Foto: Murielle Mulder

marielle

Scroll naar boven