Endurance Zuid Veluwe 9 juni 2018

De 14 jarige Elaine Houbolt ging voor het eerst van start op de lange klasse 1 in Laag Soeren en behaalde gelijk een mooie derde plek. Lees hier haar verhaal:

Samen met mijn tweelingzus Leanne heb ik een KWPN-pony die wij Kyan (9) noemen. Deze zomer is hij twee jaar bij ons. Vorig jaar heb ik een korte klasse 1 wedstrijd gereden in Epe. Kort daarna bleek hij een peesblessure te hebben. Wij hebben hem laten revalideren en zijn helemaal opnieuw begonnen met trainen. Wij hebben veel dressuurlessen genomen en zijn langzaam weer buiten gaan rijden. Eerder dit seizoen heeft mijn zus haar eerste korte klasse 1 kunnen rijden in Ermelo. Daarna heeft mijn moeder mij ingeschreven voor de wedstrijd in Laag Soeren. Eigenlijk was het plan een korte klasse 1 te rijden, maar mijn moeder had per ongeluk voor de verkeerde afstand ingeschreven en de korte klasse 1 zat al vol toen wij daar achter kwamen. Dus toen hebben wij besloten dan maar de lange klasse 1 te rijden. Normaal is mijn vader onze groom, maar die was dit weekend niet thuis. Mijn moeder en ik zouden dus zonder groom gaan rijden. Helaas bleek het best wel warm te zijn op de dag van de wedstrijd. Samen met mijn moeder zijn wij met de paarden naar Camping Boszicht gereden. De trailer moesten wij een stuk verder bij de manege parkeren. Wij hebben de paarden maar direct meegenomen, zijn ons gaan aanmelden bij het secretariaat en daarna direct doorgelopen naar de voorkeuring. De hartslag van Kyan was 42 en verder had hij voor alles een 1 en een A. Terug naar de trailer om op te zadelen en daarna weer terug voor de start.

Zuid veluweNadat wij in stap de camping af waren konden wij gaan draven. De hele route hebben wij zo veel mogelijk gedraafd, maar op sommige steile stukken moesten wij wel stappen. Ook waren er heel veel hekken op de route dus moesten wij afstappen. De route was best zwaar voor de paarden maar Kyan liep met zijn oren naar voren heel makkelijk de wedstrijd uit. De laatste 1,5 kilometer hebben wij weer gestapt. Het was erg warm en we hadden geen grooms met koelwater. Op de finish heb ik eerst het zadel eraf gehaald en daarna aangeboden; hartslag precies 60! Bij de nakeuring was de hartslag van Kyan 52 en verder was alles weer helemaal goed. We hebben een hele lekkere wedstrijd gereden en zijn eigenlijk helemaal niet bezig geweest met de snelheid. Meer met hoe de paarden liepen en goed kijken naar de grond en de route. Omdat winnen niet echt belangrijk is heb ik ook niet direct aangeboden. Wel leuk dus om achteraf de derde prijs te winnen en te zien dat ik met 11,2316 km toch de snelste ben geweest. Nu heb ik dus twee keer een klasse 1 wedstrijd goed uitgereden. Ik wil dit seizoen proberen nog een derde puntje te halen zodat ik daarna klasse 2 kan gaan starten

Scroll naar boven