Etten-Leur 2016

Op zaterdag 2 juli vond in Etten-Leur de laatste endurance wedstrijd voor de zomerstop plaats. Weer een goed deelnemersveld en gezien de enorme buien voor die tijd, viel het weer nog enigszins mee. Ook op deze wedstrijd deden een aantal jeugdruiters mee. In de impuls rubriek wist een jeugdruiter zelfs de overwinning te behalen. Jiska Keus met haar Merens Octrooi van de Vegetas won de klasse met een gemiddelde snelheid van 10.99 km/u. Haar paard behoeft geen recovery time op de finish en had een prachtige hartslag van 40 op de nakeuring. We hopen deze leuke combinatie in de toekomst ook in de officiële endurance klasses te zien! In de klasse één, welke net als de impuls rubriek over een afstand van 22km werd gereden was Gitt Steuten met haar IJslander Gunnar de beste van de jeugd. Zij reed een gemiddelde snelheid van 11.84 km/u. Op de 18e plaats vonden we Ilona Fassaert met Sterno. Zij reden helaas net te hard met een gemiddelde snelheid van 13,03 km/u.

Er waren twee klasse twee’s uitgeschreven. Op de korte klasse twee waren helaas geen jeugdruiters aan de start maar in de lange klasse twee welke was uitgeschreven over een afstand van 70km kwam Annika Hintzen aan de start met Gava-Donna. Helaas ging de wedstrijd voor haar niet zoals verwacht en moest zij op de vetgate stoppen.

De volgende Nederlandse wedstrijd die gepland staat is in Leersum op 30 en 31 juli a.s. We hopen daar weer veel jeugdruiters te zien!

Talitha Bakker

Scroll naar boven