Zuidveluwerit Renkum 2015

De 26 km rit kon in Renkum zowel de zaterdag als de zondag verreden worden. Op beide dagen was het modderig en nat, maar dit maakte het plezier en het succes niet minder!

Op zaterdag heeft Laura Bucher (14) met haar jonge paard Vera Khan de klasse 1 gereden. Ze zijn nu klasse 2 startgerechtigd. Haar ervaren paard G.M. Mona Lisa kwam met Anniek Cziesso (10) aan de start in de impulsrubriek. Het was voor Anniek de eerste kennismaking met endurance.

Rachel Wolff (19), Maya Blokdijk, Willemijn Leunisse (16) en Anouk Eversdijk (14) haalden het volle aantal winstpunten binnen. Het paard van Willemijn, Trude, is ondertussen 23 jaar en nog steeds topfit!

De klasse 2 is in 2 groepen gestart. Jeannell Kelders (14) en Nanke Kramer (14) finishten in een spannende eindsprint. Deze werd gewonnen door Eleshia, het paard van Jeannell. Ze eindigde op plaats 4 en 5. Beide combinaties zijn nu klasse 3 startgerechtigd.

In groep 2 finishten Yara van Buuren (18), Maike van Kootwijk en Luan ten Boske (14) succesvol.

In de klasse 3 kwamen maar liefst 4 jonge ruiters aan de start. De Duitse Annika Hintzen finishte op een mooie 5de plaats. Anne Marijn Kok (14) en Eva van Arem (13) reden hun eerste klasse 3. De vreugde bij beide teams was groot toen de paarden ook de laatste keuring zonder problemen doorliepen. Marika Bungert (18) kwam met Uschie aan de start. Deze combinatie had al eerder een 80 km gereden in Duitsland.

Nant Baten reed met Mustang haar 2de klasse 3 wedstrijd. Ze hebben hun novice kwalificatie voor CEI wedstrijden binnen. Op naar de volgende uitdaging, de internationale wedstrijden!

Er is mooi gereden door de jonge ruiters. De ruiters uit Audevard Next Endurance Generation hebben in het begin van het seizoen een planning gemaakt en doelen gesteld. Zoals de meeste ervaren ruiters weten loopt een seizoen zelden volgens plan. De ruiters laten veel inzet en doorzettingsvermogen zien. Het is mooi om ze te zien groeien. Er wordt geleerd van ervaringen en doelen worden alsnog behaald. Knap werk!

Scroll naar boven