Ingrit Altenburg: Wateren 2014

klaar voor de startZondag 25 mei heb ik mijn eerste Endurance wedstrijd gereden in Wateren. Het leek mij al een poosje erg leuk om hieraan mee te doen. Ik heb een 9 jarige NWR Welsh die erg van buitenritten houdt. Ik vind het zelf ook super leuk en daarom rij ik erg veel door het bos. Toen vertelde Ursula Bax mij dat er een Endurance wedstrijd in de buurt was en dat ik wel met haar mee mocht rijden. Dat leek mij super leuk en ik ben meteen begonnen met trainen. De dagen van te voren ben ik de hele middag met Maud Gerding bezig geweest om haar klaar te maken voor de grote dag. Maud heeft veel ervaring met de Endurance, ze rijd zelf op internationaal niveau en kon mij dus veel leren. Op de dag zelf vertrok ik samen met mijn ouders en Maud rond kwart voor 9 richting de Albert Hoeve. Ik haalde mijn nummer op en de veterinaire kaart. Daarna ging ik naar de voorkeuring en dat was allemaal in orde. Toen heb ik me klaargemaakt en mijn pony opgezadeld zodat ik kon starten. Het ging super goed. In het begin vond ze het nog wel wat spannend maar later vond ze het super leuk. Het ging erg goed en we hadden een tempo van 12.5 km per uur. Ik reed in de impulsrubriek dus ik moest hem op het laatst in houden. Ik mocht pas om 7 minuten en 30 seconden over 2 finishen. Alleen omdat ik voor de impulsrubriek best hard ging moest ik het laatste eind rustig aan doen. En ik finishde om 7 minuten en 50 seconden over 2 en met een hartslag van 44. Ik vond het super leuk om hier aan mee te doen en ik wil zeker vaker meedoen en lid worden van de Endurancevereniging. Tot mijn verbazing werd ik ook nog eens 1e in de impulsrubriek en omdat ik 14 ben hoor ik nog in de jeugdrubriek en daar heb ik de tweede prijs gewonnen! Dus mijn dag kon niet meer stuk!

 

Scroll naar boven