Kandidaten penningmeester en sportforum najaarsalv 2023

Graag stellen wij als bestuur een aantal kandidaten aan jullie voor ter goedkeuring tijdens de algemene ledenvergadering in het najaar 2023.

Georgette Zeijen – Kandidaat Penningmeester

Hoi! Mijn naam is Georgette.
Georgette Zeijen – Murielle Mulder fotografie

In 2014 heb ik mijn eerste endurance wedstrijd gereden met mijn eerste eigen paardje, Perzeus. In die tijd reed ik ook al wedstrijden met D-Prodigy (Prody) met als hoogtepunt 2x Nederlands Kampioen in de klasse 3 en de CEI***. Deze 2 oude rakkers mogen al een aantal jaren thuis in de wei genieten van hun pensioen. Intussen heeft mijn “jonkie” Bas het stokje van hun overgenomen en heeft er alweer zijn 3e wedstrijdseizoen op zitten met een aantal mooie wedstrijden!
Naast het rijden van wedstrijden, ben ik ook actief met het organiseren van wedstrijden, zoals Endurance Someren, Leenderbos en de Someren Marathon.
En ondanks dat ik in het dagelijks leven fysiotherapeut ben, vind ik het ook erg leuk om op de achtergrond met cijfertjes bezig te zijn. Ik maak niet voor niets altijd alle facturen voor de deelnemers van onze wedstrijden 😉 De rol als penningmeester lijkt me dan ook erg leuk om te gaan vervullen.
Er zit nu een bestuur wat de afgelopen jaren al veel heeft bereikt, het lijkt me mooi om op die manier de endurancesport in Nederland ook mee te mogen helpen.

Miek van Merrienboer – kandidaat sporforumlid
Miek van Merrienboer
Na een aantal jaren gewerkt te hebben als gids voor trektochten te paard door de Sierra Nevada kwam ik in Spanje voor het eerst in aanraking met de endurancesport. Ik wist meteen dat dit mijn sport was, veel tijd door brengen met je paard, samen naar een doel toewerken en een intensieve band opbouwen.

Ik heb in de jaren dat ik in Spanje heb gewoond uitgebreid kennis mogen maken met de endurancesport en verschillende contacten opgedaan doordat ik een webwinkel had in endurancespullen. Ik was dan ook vaak op wedstrijden te vinden met een stand.
In Nederland hoop ik nu mijn steentje bij te dragen om de enduransport verder op de kaart te zetten.
Ik ben van mening dat alle disciplines binnen de paardensport raakvlakken hebben en dat de kennis die wij als enduranceruiters hebben op het gebied van sportfysiologie een waardevolle aanvulling voor andere disciplines kan zijn.
Het lijkt me dan ook heel mooi om initiatieven op te zetten waardoor we die kennis kunnen delen en meer ruiters enthousiast kunnen maken voor de sport.
Zelf ben ik momenteel CEI2*-niveau en daarnaast houd ik me bezig met het fokken van Anglo-Arabieren en zuiver Spaanse Arabieren.

Floor van Kootwijk – kandidaat sporforumlid (dierenarts)

Als dochter en kleindochter van fervent paardenliefhebbers is de paardensport er met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan heb ik paardgereden, persoonlijk vooral in de dressuursport. Echter ben ik sinds een klein meisje betrokken geweest bij de nationale en internationale endurance sport via mijn moeder, een gepassioneerd enduranceruiter. Daarnaast heb ik in mijn professionele leven ook de paarden als carrière gekozen. Sinds 2020 ben ik paarden dierenarts en sinds 2022 ben ik bezig met mijn specialisatie als Europees specialist internist voor het paard. Dit betekent dat er geen dag zonder paarden is in mijn leven!
Via mijn werk ben ik ook weer nauw betrokken geraakt bij de endurancesport, maar in een andere rol als vroeger. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met keuren op endurance wedstrijden en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Dit jaar ben ik ook betrokken geraakt bij de internationale endurance sport als FEI dierenarts en heb ik op het EK endurance in Ermelo als treating vet gewerkt, een fantastische leerzame ervaring!
Floor van Kootwijk
Vanuit mijn werk als dieren
arts en internist ben ik vaak betrokken bij sportpaarden, maar ik ben mij ook zeer bewust van de criteria op onze sport. In mijn ogen is de paardensport en endurancesport zeker een duurzame sport, maar wij moeten ons met z’n allen inzetten voor de toekomst van de sport. Dat wil zeggen een focus op dierenwelzijn en informatie & educatie van alle betrokken partijen. Door mijn opleiding en werkzaamheden denk ik een goede bijdrage te kunnen geven aan het sportforum inzake dierenwelzijn en de implicaties op de gezondheid & prestaties bij de paarden, zodanig dat wij nog zeer lang kunnen genieten van onze fantastische sport!
Allereerst denk ik dat educatie over zaken als het Exhausted Horse Syndrome (het verschijnsel dat in principe bij alle metabool afgekeurde paarden en een deel van de op locomotie afgekeurde paarden optreedt) ervoor kan zorgen dat er minder paarden afgekeurd worden, ruiters & grooms beter hun paard kunnen begeleiden en er uiteindelijk beter gepresteerd kan worden. Educatie en discussie met de beoefenaars van de sport zal naast een beter begrip van de sport ook leiden tot een grotere bekendheid van de sport.
Daarnaast denk ik ook dat er in de lagere klasses een betere & andere veterinaire controle, vooral bij warm weer, kan plaatsvinden om te voorkomen dat er zoveel afkeuringen zijn bij deze omstandigheden. Denk hierbij aan het invoeren van de ridgeway proef/cardiac recovery index procedure of een extra veterinaire controle in de impuls klasse & klasse 1.
Scroll naar boven