Nederlands Kampioenschap Endurance Junioren en Young Riders

Voor het eerst in de geschiedenis van de endurance kon er in Ermelo een Nederlands Kampioenschap voor junioren en Young riders verreden worden over de CEI** 120 km. Met succes voor Imke Lamsma! Met haar merrie Sjabeka wist ze deze titel op hun naam te schrijven. Ze heeft het niet van een vreemde, 15 jaar geleden werd voor het eerst het Nederlands Kampioenschap senioren over 160 km verreden, eveneens op de internationale wedstrijd in Ermelo. Deze werd gewonnen door Anita Lamsma, haar moeder. De lange afstanden rijden zit hen in het bloed, een echte familie sport!

Het zilver ging naar Laura Bucher met Biba. En het brons naar Ijjou Mohamed met Paradis du Braision. De jonge meiden, die de laatste kilometers gezamenlijk aflegden en zich beiden probeerden te kwalificeren voor het WK in Verona, kwamen hand in hand over de finish.

Helaas zat het niet voor alle jonge ruiters mee. Jorrit Koopmans, Anne Marijn Kok, en Eva van Arem moesten hun rit vroegtijdig stoppen, omdat hun paarden door de dierenarts niet fit genoeg bevonden werden om de volgende ronde in te gaan.

Sofie van Aggelen (Audervard Next Endurance Generaion) daarentegen, die helaas net geen Young Rider meer is, maar hard aan de weg timmert om haar kwalificaties voor het senioren kader te halen, wist de rit over 120 km wel succesvol te volbrengen met Phara-Diba. Ze heeft de eerste 3 rondes op een safe tempo gereden. En sloot de rit af met een nette laatste ronde van ruim 16 km/u.

Foto's: Murielle Mulder 

Ook op de CEI* 90 km kwamen ruiters uit het Audevard team aan de start. Desiree Warmenhoven, jongste deelnemer van de dag, behaalde een nette 10 plaats met Tassili du Florival. Ze wist de laatste ronde nog af te leggen met een gemiddelde van 16.9 km/u. Nant Baten kwam aan de start met L.I. Obama en finishte vlak na Desiree met een mooie laatste ronde van 17 km/u.

Scroll naar boven