Endurance Surae. Aandacht voor de jeugd!

Wat een fantastische dag was het afgelopen zaterdag voor de jonge endurance fans! Voor het eerst had Endurance Surae dit jaar een kinder/aangepaste-endurance. Kinderen, en andere kandidaten waarvoor een echte endurancewedstrijd nog te lang is, kregen de gelegenheid om op een speelse manier kennis te maken met de sport. Er was speciaal voor hen een route van 7 km uitgezet. En ouders/begeleiders hadden de gelegenheid om te paard, te fiets, of lopend mee te gaan. Er was uitgebreid aandacht voor de veterinaire controle, zodat de kinderen leren waar je allemaal op moet letten als het om de gezondheid van je paard gaat. Uiteraard kregen de kinderen ook zelf de kans om de hartslag en darmgeluiden te luisteren. Wat hebben we met z'n alle genoten van de knappe en super schattige combinaties!

Op de reguliere afstanden verscheen ook veel jong talent! Bo van Aart had een druk gevulde dag. Naast het begeleiden van twee groepjes tijdens de kinderendurance, begeleide ze ook Evy Lauwerijssen in de impuls klasse. Met succes! Plek 3 en 4 waren voor hen. De eerste en tweede prijs van het jeugdklassement was ook voor hen! Loeka Bevers en Bowyn Verhoeven wisten eveneens de impulsrubriek succesvol te finishen.

Op de korte klasse 1 kwamen maar liefst 5 jeugd ruiters aan de start! Anouk Eversdijk met Nib Nakiehs Star behaalde het beste resultaat. Een mooie 5de plek en de derde plek in het jeugdklassement. Niki van der Kraats en Malanie de Wilde finishten succesvol op de lange klasse 1.

 

De korte klasse 2 werd succesvol uitgereden door Sietske van Schijndel met Santiago D'Havenne. Op de lange klasse 2 kwam Desiree Warmenhoven met Djacks aan de start. Ze behaalde met een gemiddelde snelheid van 14 km/u en een mooie laatste ronde van 16,4 km/u een verdiende 2de plaats. Tevens kreeg haar paard de prijs voor de best condition. Eentje waar ze trots op mogen zijn!

In de klasse 3 werd de jeugd vertegenwoordigd door Daphne Jonkers met Bemyguest. Ze zijn rustig van start gegaan en hebben hun rit keurig opgebouwd. Met het succesvol finishen van deze rit hebben ze hun novice kwalificatie behaald! Van harte gefeliciteerd!

Bo van Aart, Sietske van Schijndel, Desiree Warmenhoven en Daphne Jonkers maken allemaal deel uit van Audevard Next Endurance Generation! We zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald en blij met de groen gekleurde koelstraten die we op alle wedstrijden terug zien komen. Met dank aan Audevard!

Scroll naar boven