Uitslagen Endurance Ysselsteyn

Het enduranceseizoen ging op 10 maart van start in Ysselsteyn. Het weer zat in ieder geval mee en er stonden weer vele enthousiaste deelnemers klaar voor de start om het seizoen af te trappen.

In de impulsklasse kwamen 5 deelnemers aan de start. De winnaar werd hier Sanne Knoops met Shamira met een gemiddelde snelheid van 11,38 km/u.

Op de korte klasse 1 wist Isanne Jansen de eerste plaats te behalen na 20,5 kilometer met haar paard Dolce met een gemiddelde snelheid van 12,33 km/u. De lange klasse 1 ging over 30,5 kilometer en hier mocht Rouke Bloemsma met Eenhoorn’s Dahrouck de eerste prijs in ontvangst nemen. Zij reden met een gemiddelde snelheid van 11,98 km/u.

Een korte klasse 2 van 41 kilometer aan het begin van het seizoen bleek een populaire afstand, want hier waren maar liefst 25 inschrijvingen! Deze groep is opgesplitst in twee groepen en per groep is een klassement opgemaakt. In de eerste groep werd Georgette Zeijen samen met de ervaren D-Prodigy overtuigend eerste met een gemiddelde snelheid van 15,19 km/u. In de tweede groep behaalde Annemarie Aerts met Engels Volbloed Frodo de eerste plaats met een mooi gemiddelde van 14,88 km/u.

Op de lange klasse 2 over 61 kilometer kwam slechts één combinatie aan de start, namelijk Lesley-ann Steehouwer met haar Arabier Resa bint Rhea Rz. Zij volbrachten de afstand met een gemiddelde snelheid van 12,68 km/u en werden daarmee tevens eerste.

Ook voor de 81 kilometer was er meer dan genoeg animo zo vroeg in het seizoen, hier verschenen dan ook 10 deelnemers aan de start. Uiteindelijk wist Jarmila Lakeman iedereen voor te blijven met Habischa Badia en deze combinatie behaalde met een gemiddelde van 13,73 km/u de eerste plaats.

Al met al dus een zeer geslaagd begin van het nieuw seizoen!

De uitslagen van Endurance Ysselsteyn 2018, verreden op 10 maart, vind je hier.

Scroll naar boven