Ysselstein, Kootwijkerbroek en Epe

Na een lange winter stop had je binnen Nederland 3 weken achter elkaar de mogelijkheid om te starten. De eerste mogelijkheid was op 12 maart in Ysselstijn. Daar behaalde de Duitse jeugdruiter Annika Hintzen een mooie 2de plek op de klasse 3 met een gemiddelde snelheid van ruim 16 km/u. Er kwamen maar liefst 6 jeugdruiters aan de start op de klasse 2. Eva van Arem, Nanke Kramer, Ijjou Mohamed en Anne Marijn Kok reden de rit puur als training ter voorbereiding op de internationale wedstrijd in Fontainebleau die het eerste weekend van april plaats zal vinden.

Kimberly Wevers werd vierde op de 44 km. Ze reed een mooie laatste ronde met een snelheid van ruim 18 km/u. Daarmee behaalde ze tevens de 2de plek in het jeugdklassement. Ook Daphne Leers reed de 44 km succesvol uit. Lynn Groen kwam nog aan de start in de Impulsrubriek. Helaas kwam ze net niet in het klassement. Haar gemiddelde snelheid lag net iets over de 12 km/u.

In Kootwijkerbroek kwamen 5 jeugdruiters aan de start op de 44 km, waarvan 3 Duitsers. Daphne Jonkers en Laura Bucher reden de rit met succes uit. Daarnaast kwam Nant Baten (lid van Audevard Next Endurance Generation) aan de start met Alphaletterstudio's Windigo van collega ruiter Bo van Aart. Bo heeft zelf een blessure en is daarom een tijdje uit de running. Gelukkig had Nant de mogelijkheid om een deel van de training op zich te nemen en de eerste wedstrijd van het seizoen te starten zodat het paard mooi op conditie blijft.

In de klasse 1 en impuls kwamen 8 jeugdruiters aan de start. Gitt Steuten wist met Tricky Wonder de 3de plek te behalen op de 22 km. Hiermee werd ze tevens winnaar van het jeugdklassement!

Afgelopen zaterdag was de paasendurance in Epe. Van de 3 jeugdruiters die aan de start kwamen op de 86 km moesten helaas 1 ruiter de rit na de eerste rond al stoppen. Sietske van Schijndel wist wel de volledige rit te rijden, maar de hartslag zakte niet voldoende op de finish. Imke Lamsma hield de eer hoog voor de jeugd. Ze kwam aan de start met Ase Bisiriya Hlayyil. Getraind en gefokt door Talitha Bakker. Ze behaalde een de 3de plek met prachtige aanbiedtijden van onder de 2 minuten. Marika Bungert kwam aan de start op de 60 km met Dajmal. Na wat tegenslagen vorig seizoen, was dit een mooie comeback met een super veterinaire kaart met alleen maar A-tjes en 1-tjes.

Ook de klasse 1 werd goed bezocht door de jeugd. Met een hand vol bekende en onbekende namen. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Foto's: Photohanke en Ruud Overes

De volgende wedstrijd op de endurance-kalender is de CEI in Fontainebleau, waar maar liefst 7 Nederlandse jeugdruiters aan de start komen. 3 ruiters op de CEI* 90 km en 4 ruiters op de CEI** 120 km. We wensen ze heel veel succes en plezier!

Scroll naar boven