Carlijn: Mijn Endurance ervaring in Ermelo!

CarlijnMijn naam is Carlijn van Benthem en ik rijd sinds begin 2014 voor het endurance team van Arabian Stud Europe. 
Een dag voor mijn 14e verjaardag mocht ik mijn eerste endurance wedstrijd rijden. Dit was in Ysselsteyn op de 5 jarige merrie ASE Rahyeelah el Jary.
Dit ging super en sinds dien ben ik helemaal fan van de endurance!
Endurance Ermelo was voor Rahyeelah en mij onze derde wedstrijd en onze eerste 30km!
Zondag ochtend zijn we vroeg opgestaan en Rahyeelah en haar vriendje Kani opgehaald van stal en naar de wedstrijd gereden. Daar aangekomen hebben we paddockjes voor onze paarden gemaakt en zijn we gaan voorkeuren. Rahyeelah was best relaxt en had de hartslag van 40.
Daarna moesten we de locomotie doen. Alles ging goed en we mochten starten! Om 10:55 zijn we gestart. De gehele wedstrijd reden we in een super mooie omgeving!
Er waren veel deelnemers en Rahyeelah en ik hadden hierdoor veel leermomentjes. Vooral het tijdens de wedstrijd ingehaald worden door andere paarden was nog even een uitdaging en daar hebben Rahyeelah en ik beide veel van geleerd! We reden zo lekker dat we een beetje de tijd vergaten en de 30km vlogen voorbij! Toen we bij de finish aankwamen zagen we dat we te hard gereden hadden (13.66 km/u) maar mijn toppaard was nog steeds hartstikke fit en we konden direct aanbieden met weer een hartslag van 56. De nakeuring ging ook goed. Locomotie was goed en haar hartslag was 44.
Toch twee winstpunten er weer bij! In Renkum starten we nog een klasse 1 en dan willen we in Elten onze eerste klasse twee gaan rijden!
We hebben er ontzettend veel zin in!

Groetjes Carlijn van Benthem en ASE Rahyeelah el Jary!

Scroll naar boven