Nant Baten: Endurance Surae 2015

Zaterdag 23 mei hadden Mustang en ik onze eerste klasse 3 wedstrijd. Toch wel spannend zo’n lange wedstrijd en dan voor beide onze eerste keer. In de voorbereiding voor de klasse 3 heb ik veel informatie gekregen en vragen gesteld aan Jarmila en Joyce. Hierdoor kreeg ik een nog beter beeld wat er mij te wachten stond.
Mustang moet in de vetgate leren om daar de rust te pakken en lekker te gaan eten en drinken. Mijn doel voor deze dag was om de wedstrijd lekker uit te rijden en tijdens de vetgates dat hij daar meer rust zou pakken en ging eten/drinken.

We zijn ongeveer 2 minuten na de massastart van start gegaan. Hierdoor kon ik de rust meer krijgen bij Mustang. Het eerste rondje heeft hij altijd een ontzettend loop vermogen, dus voor mij was het dan ook de uitdaging om het rondje niet te snel te rijden maar ook geen gevecht met hem aan te gaan.
De eerste vetgate gingen we goed in, goedgekeurd en vervolgens al wat meer rust had Mustang. Het eten ging goed.
Het tweede rondje was hij weer ontzettend gretig, dit rondje heb ik ook gewoon de rust geprobeerd te vinden bij hem en mooie stukken kunnen galopperen.
De tweede vetgate gingen we ook goed in, tijdens deze vetgate kreeg hij meer rust en begon wat te drinken en goed te eten. En hij had geplast. Hier was ik erg blij mee.
Het derde rondje was hij nog steeds fit, dit rondje ging echt fijn. Lekker ontspannen kunnen rijden met hem.
We kwamen als eerste over de finish in een lekker ontspannen drafje. Bij binnenkomst heeft hij goed gedronken. Ook de nakeuring was goed, hij bleef fit uit zijn ogen kijken.
Ik ben echt tevreden over deze wedstrijd, de doelen die we hadden staan hebben we behaald. En ook het herstel de dagen erna waren mooi. En dat vind ik dan toch echt het belangrijkste.

Scroll naar boven