Desiree Warmenhoven: Endurance Surae 2015

’s ochtends moest ik al om 4 uur mijn bed uit. Na het ontbijt zijn we naar de paarden gegaan, daar heb ik Tahil en Fusion gepakt en ondertussen koppelde mijn moeder en René de trailer aan. Ik heb Tahil gepoetst en mijn moeder Fusion.

Op het wedstrijd terrein aangekomen hebben we de paarden uit geladen en hebben Jeanette en ik met de paarden gelopen en laten grazen, ondertussen pakte mijn moeder, René en opa de auto uit en koppelde de trailer af. Daarna zijn we met de paarden en de vetgate spullen gaan lopen naar de voorkeuring. Daar hebben Jeanette en ik nog lekker met de paardjes gestapt en ondertussen werd de vetgate op gebouwd en heeft mijn moeder ons aangemeld. Nadat mijn moeder ons had aangemeld zijn we gaan keuren. Alles was daar in orde. Na het keuren waren Natasja en Carin ook aangekomen om mee te helpen met groomen. We zijn de paarden gaan opzadelen en zijn we naar de start toe gegaan. Na een paar minuten wachten mochten we van start. Het eerste rondje hebben wij rustig aan gereden met een snelheid van 11,99 per uur, het was een rondje van 31 kilometer. In de vetgate aan gekomen heeft mijn opa mijn pony aangepakt en hebben we mijn pony afgezadeld. Mijn opa hielt de pony vast, Natas en ik koelde en Carin telde. Na 4 minuten konden we gaan keuren. Daar was alles helemaal goed. Na 30 minuten pauze mochten we weer veder naar het 2de rondje van 31 kilometer, dit keer met een snelheid van 13,12 per uur. Onderweg had mijn pony zijn ijzer afgetrapt waardoor ik René moest bellen om te vragen of hij zijn hoefsmid kist wilde meenemen om het ijzer er weer onder te slaan. Weer in de vetgate aangekomen heb ik gelijk mijn pony aan mijn opa gegeven zodat ik kon vragen of ik misschien eerst de hartslag enzo mocht laten doen en daarna terug mocht komen om voor te draven zodat het niet te veel tijd koste. Dit keer hadden we 6 minuten nodig. Bij het keuren was alles helemaal goed, hij moest alleen meer ruwvoer eten en geen slobber. Na 40 minuten pauze mochten we het laatste rondje in van 22 kilometer. Onderweg hadden de grooms gras geplukt en een beetje hooi mee genomen zodat mijn pony lekker kon smikkel. Dit rondje hebben we met een snelheid van 11,99 gereden. We zijn in een rustig drafje over de finish gekomen. Na 30 minuten hadden we de nakeuring. Daar was alles in orde.

Na de na keuring zijn we gaan opruimen, hebben we alles weer ingepakt en zijn we naar de prijs uitreiking gegaan. Daar kwamen we precies op tijd aan wand ze gingen net beginnen. Uiteindelijk was ik 2de van de jeugd en 3de van de klasse 3, 84 kilometer. Ik was en ben nog steeds super blij met deze prestatie want het was voor mijn en voor Tahil de eerste klasse 3. Na de prijsuitreiking zijn we met z'n allen een patatje gaan eten en daarna zijn we weggegaan.

Weer aan gekomen op stal hebben we en paarden uit de trailer gehaald hebben ze een deken omgedaan en hebben ze lekker in het weiland gezet.

Bedankt allemaal voor het groomen! En René heel erg bedankt voor het onder slaan van het ijzer!

Scroll naar boven