Endurance Surae (Teteringen)

Vorig week werd de eerste para endurancewedstrijd verreden in Nederland. Aan deze eerste editie deed een jeugdruiter mee. De 18 jarige Chloe van Endschot heeft met haar paard Castello kennis gemaakt met de sport. Ze kijken met veel plezier terug op hun rit van 12 km. Chloe: “Het was een te gekke ervaring. Wat fijn dat ik dit heb kunnen doen, hier heb ik altijd van gedroomd, ik hoop dat dit vaker zo georganiseerd kan worden”. Op zaterdag 20 juni a.s. zal in Renkum, bij voldoende belangstelling, eveneens een Para rit van ca 12 km georganiseerd worden.

Bo van Aart, Anoek Eversdijk (15) en Jody Vriens deden mee in de impulsrubriek. Bo ging er gelijk vandoor met de eerste prijs in de jeugdrubriek! Een goede start, van harte gefeliciteerd!

Foto’s: Kayleigh Romikafotografie

De lange klasse 1 werd succesvol uitgereden door Anoek van Gaans met Roza en door Sietske van Schijndel met Elsakker Nefouska. De pas 16 jarige Sietske heeft al meer dan 200 goed uitgereden wedstrijdkilometers op haar naam!

Desiree Warmenhoven (13) en Nant Baten (22) reden met succes hun eerste klasse 3 wedstrijd. Beide ruiters maken deel uit van de Audevard Next Endurance Generation. Nant behaalde met haar paard Mustang Ee een mooie eerste plaats op eigen terrein. Naast ambitieuze ruiter is ze medeorganisator van deze wedstrijd. Desiree heeft haar eerste klasse 3 binnen, iets waar ze lang op heeft moeten wachten omdat ze lang te jong was om klasse 3 te starten. Ze behaalde de derde plaats in de klasse 3 en de tweede plaats in het jeugdklassement!

Desiree en Nant schreven allebei een verslag over hun eerste 80 km rit. Kijk onder ‘blog – wedstrijdverslagen’ voor hun verhalen.

Scroll naar boven