Desiree: Loon op Zand 2014

Desiree Warmenhoven´S ochtends moest ik heel vroeg m’n bed uit voor de wedstrijd Loon op Zand.  M’n wekker ging en ik sprong gelijk m’n bed uit, ik kijk naar buiten en het was nog pikken donker. Daarna  aankleden en wachten tot dat m’n moeder der bed uit kwam. Als m’n moeder en René klaar waren gingen we eten en dan de auto in naar de paarden.  Bij de paarden aangekomen ging ik het land in om het paarden te halen. Mijn moeder en René gingen de trailer aan koppelen. Toen ik weer voor was met de paarden, haalde ik er even een borstel over heen. ondertussen was m’n vriendin Caila er ook en die kwam precies op het goede moment want ik wilde net met de paarden naar m’n moeder en René toe lopen. Daarna hebben we de paarden zonder probleem ingeladen en kwam mijn opa net aan dus konden we gelijk weg. René achter het stuur, m’n moeder der naast, Caila achter de bestuurder, m’n opa achter m’n moeder en ik in het midden. Onder weg gingen m’n opa, Caila en ik slapen. M’n opa kroop helemaal in het hoekje en had zijn buik naar voren dus ik had een lekker kussen, m’n opa zijn buik! Aangekomen bij de wedstrijden stuurde de pakeerwachter ons naar een plek. We haalde gelijk de paarden er uit om te wandelen, Caila Fuus (m’n moeder der paard) en ik Zarif (mijn pony). Na ongeveer 5 minuten gaf ik mijn pony aan Caila zodat m’n moeder,René, m’n opa en ik konden plassen en m’n moeder en ik ons gelijk konden aanmelden en naar de voorbespreking kijken en luisteren. Weer naar de paarden om te poetsen en daarna naar de voorkeuring gaan. Bij de voorkeuring aangekomen waren we gelijk aan de beurt alles was oké en een hartslag van 40, nog even voor draven en dat was ook helemaal goed. Weer terug naar de trailer om de paarden op te zadelen en de cap te pekken schoenen aan en op nog even de laatste controle, en op naar de start. Daar moesten we nog ongeveer 7/8 minuten wachten voor dat we weg moesten. 1 minuut voor dat we weg mochten moesten we alvast met zijn alle voor de start lijn gaan staan. Nog heel even wachten en van start. Na een paar kilometer was het eerste groompunt daar hebben de paarden gedronken en gekoeld . Daarna moesten we over een zandvlakte van 2 kilometer lang daar was de route ook niet goed zichtbaar, maar we zijn er overheen gegaan zonder fout te gaan. Vlak daarna kwam groompunt 2 maar die konden onze grooms (me opa, René en Caila) niet vinden. Onderweg waren gelukkig ook nog punten waar mensen van de organisatie waren met water voor het paard en voor de ruiters  daar heeft mijn pony gedronken en water over zijn nek gehad. Vlak daarna kwam weer zo´n punt. Dat was maar goed ook want aan die kant van de route konden onze grooms de groompunten ook niet vinden. Weer aangekomen op het wedstrijdterrein waren onze grooms er nog niet dus moesten we alles zelf doen wat helemaal goed ging. Na even koelen ging m’n moeder kijken wat de hartslag was, dat deed ze eerst bij haar paard en daarna bij mijn paard. Zarif zijn hartslag was al onder de 60 maar die van m’n moeder haar paard nog niet dus moest ik nog heel even wachten op m’n moeder. Maar al snel was Fuus zijn hartslag ook naar beneden dus konden we naar de keuring daar was alles weer oké met een hartslag van 52, nog even voordraven en dat was ook helemaal goed.  Toen hadden we pauze van 30 minuten en onze grooms waren er ondertussen ook. Ongeveer 5 minuten voor dat we weer van start moesten voor de 2de ronde gingen we weer zadelen. We waren precies op tijd weer bij de start dus mochten we gelijk van start voor de 2de ronde.  Na een paar kilometer was het eerst groompunt er weer. Daar hebben de paarden gedronken en hebben we ze gekoeld. Daarna moesten we weer de zandvlakte over van 2 kilmeter, omdat daar de lintjes niet heel goed zichtbaar waren, waren we daar dit keer een klein stukje verkeerd gereden, waardoor we bij de kop groep reden. Toen we weer met zijn alle op het goede pad waren ging de kop groep er weer snel van door en m’n moeder en ik beleven lekker ons eigen tempo rijden. Vlak daarna was groompunt 2 en die konden onze grooms helaas niet vinden. Groompunt 3 konden onze grooms ook iet vinden maar daar was een waterpunt voor de paarden en ongeveer 2 kilometer daarna was weer zo’n punt. Goompunt 4 konden onze grooms dit keer wel vinden wat mijn pony wel fijn vond want ie had erge dorst. Toen m’n pony klaar was gingen we snel door op naar de finish. Bij de finish aangekomen ging ik m’n moeder net voorbij in een rustig drafje. Toen hebben we de paarden even gekoeld en we konden ze al snel aanbieden. Dat was weer helemaal goed met een hartslag van 56. 30 minuten later moesten we voor de nakeuring komen en daar was alles weer goed met een hartslag van 40 en met voordraven een A! Ik was ook nog 1ste van de jeugd en 4de tussen de grote mensen! Een geslaagde wedstrijd!!!!!!! Dankjewel top grooms!!

Scroll naar boven