Eenhoorns kinderrit 2015

Op zondag 18 oktober organiseerde Endurance Team de Eenhoorn de vierde editie van de Eenhoorn Kinderrit vanaf Camping Boszicht te Laag Soeren. Aan de Eenhoorn Kinderrit 2015 deden maar liefst 18 jonge ruitertjes mee, allen tussen de 6 en 12 jaar oud. De kinderen en hun pony’s konden een afstand afleggen van 9 of 15 km door het prachtige gebied van de Veluwezoom. Na de voorbespreking was er tijd voor alle kinderen om zelf te helpen hun paard te keuren. Zo konden ze zelf luisteren naar de hartslag en de darmen van hun pony’s en leerden de kinderen hoe ze konden zien of de pony’s wel genoeg hadden gedronken. Bij de dierenarts mochten ze vervolgens hun pony voor het echt laten keuren, waarbij ze hun eigen pony’s mochten voordraven.

Foto's: Endurance team Emjoy

Vanaf 12 uur gingen de kinderen van de 15 km van start om de 4 minuten, samen met hun begeleiders. Drie kwartier later gingen ook de kinderen van de 9 km op pad. Onderweg waren er voor de 15 km twee en voor de 9 km één groompunt, waarbij de pony’s konden drinken en de kinderen getrakteerd werden op wat lekkers. Vanaf ongeveer 14 uur kwamen de deelnemers geleidelijk over de finish op Camping Boszicht. 30 Minuten na de finish moesten de pony’s nog een keer langs de dierenarts voor de nakeuring, en gelukkig werden ze allemaal goedgekeurd!

Bij de Kinderrit wordt er geen klassement opgemaakt, maar krijgt iedereen die de rit goed uitgereden heeft een mooi prijzenpakket mee naar huis. Naast een mooie oorkonde met een foto van de combinatie tijdens de kinderrit, kregen de kinderen ook wat leuks mee voor zichzelf, een lekkernijen-pakket voor hun paard met dank aan Marstall en een mooie rozet. Dankzij Maximum en Green Distance waren er ook mooie prijzen om te verloten aan de deelnemers.

Rond 17 uur was de dag weer ten einde en ging iedereen weer heel tevreden en blij richting huis, velen met de mededeling, dat ze er volgend jaar weer bij zouden zijn!

Scroll naar boven