Endurance by the Sea 2015

Maar liefst 26 jeugdruiters op de uitslag! Een aantal waar we trots op zijn. De eerste plek in het jeugdklassement is voor Stefan van den Broek (17) met zijn paard Wishbonechaperal, winnaar van de Impulsrubriek. Op de tweede plek eindigt Noa de Jonge, die de derde plek in de impuls wist te behalen. Een succesvolle kennismaking met de sport dus! Met hen waren er nog 7 andere jonge ruiters die de impulsrubriek goed uitreden. De derde plek in het jeugdklassement is voor Rebecca Bayer (17) met Loustic. Ze behaalde de vijfde plek in de klasse 2. Ook de klasse 2 werd succesvol gereden door de jeugd. Maar liefst 7 jonge talenten!

Op de 84 km kwamen vier jeugd ruiters aan de start. Eva van Arem (13) heeft met Eenhoorns Tabal 2 rondes op kop gelegen. Ze reed samen met de fokker van haar paard Marly van Ditzhyzen, die op Eenhoorns Dahman reed, de volle broer van Tabal. Eva eindigde echter op een derde plek, want Anne Marijn Kok (15) op LHT Kariton wist haar samen met Donna Oudshoorn, eigenaar van Khariton, in te halen in de laatste ronde. Met een gemiddelde snelheid van 14,07 km/u behaalde Anne Marijn de tweede plek!

Annika Hintzen werd met Gava Donna 5de. En als afsluiter van de dag kwam Laura Bucher (15) de renbaan op met Onenightstand. Ondanks dat ze de rit succesvol heeft uitgereden, geld de rit voor haar niet. Onenightstand is in het verleden getraind op de renbaan in Duindigt. En heeft daar helaas geen fijne herinneringen aan. Hij wou de baan niet op dus de grooms zijn Laura te hulp geschoten. Dit is niet toegestaan in de endurancesport. Ondanks de hulp ging het paard de baan nog niet op. Laura heeft het zelf op kunnen lossen door van het steigerende paard af te stappen en het paard aan de hand tot vlak voor de finish te begeleiden. Hier is ze weer opgestegen en zo zijn ze samen rustig over de finishlijn gekomen. We zijn trots op Laura, ook al is ze niet geklasseerd. Ze is rustig gebleven en heeft adequaat gehandeld in een lastige situatie! Waardevolle eigenschappen in de endurance!

 

Scroll naar boven