Endurance Runa

Gisteren vond in Ruinen de eerste editie van Endurance Runa plaats. Na veel regenval in het begin van dit jaar, werd de editie verplaatst naar 25 juni. Ook dit keer waren de weergoden slecht gezind maar toch lagen de paden er nog goed bij. De dag zelf was het warm en droog met hier en daar een druppel regen. De route ging over het prachtige Dwingerlerveld. Er waren vrij veel deelnemers en ook nog redelijk wat jeugd dat mee reed!

Er werden drie klasse twee’s verreden. Een van 70km, een van 57km en een van 44km. Op de 44 km gingen twee jeugdruiters van start. Maya Blokdijk met Sankado behaalde met een gemiddelde van 15.99 km/u een prachtige tweede plek met maar een seconde achterstand op de nummer één. Liselore van Zetten startte met Kiblysh en eindigde op een mooie zevende plek. Zij reden gemiddeld 13.25 km/u.

Op de 35km startte Malika Heufkens met de draver Kiva waarmee ze 12.67 km/u reed, goed voor een nette vijfde plaats.
Op de 22km reden er drie jeugdruiters mee, waarvan er twee een podiumplek bezetten. De eerste plaats in deze klasse was voor jeugdruiter Vera Stuivenberg met Eddie die een gemiddelde snelheid van 12.81 km/u neer wist te zetten! Iris Weijnberg met Salvador werd tweede met een gemiddelde van 11.59 km/u. Helaas werd Manon Sterk met Mizzy afgekeurd op de nakeuring.
In de Impulsrubriek kwam één jeugdruiter aan de start namelijk Linda Hoekstra die een mooie tweede plek wist te behalen!

Door: Talitha Bakker

Foto's: Imke Lamsma

Scroll naar boven