Renkum 2016

Dit weekend vond in Renkum de 9e Zuid Veluwe rit plaats. Het had de week ervoor flink geregend maar het terrein lag er desondanks goed bij! Op zaterdag kwamen er drie jeugdruiters aan de start. Malika Heufkens met Kiva behaalde een prachtige 4e plaats in een goed gevulde klasse één van 23km. Ze wist een gemiddelde snelheid van 12.89 km/u te rijden en kon direct aanbieden wat haar tevens drie winstpunten opleverde. In de impuls rubriek die eveneens over de 23km verreden werd startte Suzan Groenia de 10-jarige Juno Binky. Zij reed de rit goed uit met een gemiddelde snelheid van 9.87 km/u. Dit jaar werd er voor het eerst op de zaterdag ook een korte klasse twee van 46km verreden. Van de acht deelnemers wisten er zeven goed te finishen. Imke Lamsma kwam met haar Sjabeka in eerste instantie als tweede binnen met een gemiddelde snelheid van 15.89 km/u, maar door afkeuring van de nummer een, mocht ze de koppositie overnemen.

Op de zondag was er opnieuw een groot deelnemersveld. Was er gister nog een enkele bui, zondag was echt een stralende dag. Maar liefst vier jeugdruiters kwamen er aan de start op de klasse één, 23km. De jeugdruiter die als hoogste wist te eindigen was Elja Meuter met Ice Cream. Zij reden een gemiddelde snelheid van 12.50 km/u en behaalde daarmee een 13e plaats. Op de 16e plaats vonden we Caitlin Schouwstra met New Years Eve Unexpected Harry. Zij reden een gemiddelde snelheid van 11.92 km/u. Op de 17e plaats vonden we Meanne Rebel met de connemara Aura van de Zonnehoeve. Zij reden een gemiddelde snelheid van 11.91 km/u. Vera Stuivenberg met Eddie reed met 13.29 km/u helaas net iets te snel wat hen een 18e plaats opleverde.
Op de 32km kwamen opnieuw drie jeugdruiters aan de start. Niki van der Kraats met Noble Touch behaalde een prachtige derde plaats met een gemiddelde snelheid van 12.66 km/u. Met dit resultaat werd ze eveneens eerste in het jeugdklassement! Op de 9e plaats en een gemiddelde van 10.78 km/u eindigde Jade Verdoodt met Ginger. Hiermee werd zij 3e in het jeugdklassement. Michelle Webster en Twiske reden met 12.29 km/u naar een 13e plaats.
Op de klasse drie, 87km, deden drie jeugdruiters mee. Jorrit Koopmans en Conner gingen als een speer! Met een gemiddelde snelheid van 14.98 km/u kwamen ze als eerste over de finish, maar werden helaas afgekeurd op locomotie. Laura Bucher met Vera Khan kwam als 7e over de finish met een gemiddelde snelheid van 12.58 km/u. In het jeugdklassement behaalde zij een 2e plaats! Sofie van Aggelen wist na een aantal tegenslagen eerder dit seizoen, nu wel de klasse drie met goed gevolg uit te rijden! Met haar Arabische Volbloed Wizz behaalde ze een 12e plaats met een gemiddelde snelheid van 12.38 km/u.

De volgende endurance wedstrijd is volgende week zaterdag op 25 juni in Ruinen!

Auteur: Talitha Bakker

Scroll naar boven