Uitslagen Endurance Surae

Een jubileumeditie van Endurance Surae in Teteringen op 2 juni, want het was maar liefst de 5e keer dat deze organisatie zich voor onze mooie sport heeft ingezet, waarvoor veel dank. Wederom een zeer populaire wedstrijd met niet alleen de gewone endurance, maar ook nog een kinderendurance. Het weer was perfect en ondanks het grote deelnemersaantal was alles goed georganiseerd.

In de impulsrubriek kwamen 15 deelnemers aan de start en 7 hebben de afstand goed volbracht. Degene die dit het beste heeft gedaan, is Sanne van der Pas met Explosion’s Wish. Zij wonnen met een gemiddelde snelheid van 11,08 km/u. Het grote aantal uitvallers had volgens de dierenarts te maken met het feit dat veel paarden blootsvoets liepen en dus erg gevoelig waren op hun voeten. Een goede tip dus voor iedereen.

De korte klasse 1 werd gewonnen door Desiree Hanen-Van Baardewijk met Kascheera D.A. Deze combinatie voltooide de afstand over 22 kilometer met het perfecte gemiddelde van 13,00 km/u. Op deze afstand deden 19 combinaties mee en nog eens 18 deelnemers op de lange klasse 1. De uiteindelijke winnaar werd Simone Vierdag met Vodolei Khan met een gemiddelde snelheid van 12,57 km/u.

Klasse 2 werd wederom over twee afstanden verreden, zowel 44 als 62 kilometer. Op de 44 kilometer was er een massastart met maar liefst 25 combinaties, een erg populaire afstand dus. Ruud Bolhuis mocht zich de winnaar noemen met zijn Burundi. Zij voltooiden de korte klasse 2 met een gemiddelde van 18,20 km/u. Bijna alle combinaties kwamen goed aan de finish, dus dat is op zich al een mooie prestatie.

Op de 62 kilometer waren er twee deelnemers die allebei de finish hebben gehaald. Annika van Dijk met Dahyeemah waren het snelste met 15,51 km/u gemiddeld. Zij behaalde hiermee een startplaats voor de Hippiade.

Tenslotte waren er nog twee afstanden in klasse 3, zowel 84 als 106 kilometer. De 84 kilometer werd gewonnen door Natascha van Galen met Castelbar’s Gameboy. Zij wonnen deze afstand met gemiddeld 15,38 km/u. Op de 106 kilometer kwamen twee deelnemers aan de start en ze voltooiden de afstand ook allebei, wat dus een heel mooi resultaat is. Roald Bouman en Rowi’s Gaspara wisten met één seconde verschil voor te blijven en wonnen deze afstand met gemiddeld 13,91 km/u.

Bij de kinderendurance konden de deelnemertjes kiezen uit 7 of 12 kilometer. Zij werden daarbij begeleid door een volwassene die te voet, met de fiets of te paard mee ging. Als verrassing hadden alle deelnemers prijs, dus ze kregen een mooie oorkonde, prijzen en er werd ook nog een complete outfit van Decathlon verloot. Moe maar voldaan gingen de toekomstige enduranceruiters weer naar huis. Hopelijk hebben ze het endurancevirus te pakken en zien we hen over een paar jaar terug op de grotere afstanden!

De uitslagen van Endurance Surae vind je hier.

Scroll naar boven